Κραυγή αγωνίας από τον Μπαντή: “Δεν είναι κατώτερες από τη Superleague οι μικρές κατηγορίες”

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Παναγιώτης Μπαντής, εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον της Superleague 2 και της Football League τονίζοντας πως κινδυνεύει πλέον η καριέρα των ποδοσφαιριστών.

Την άρση της αναστολής στις μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Παναγιώτης Μπαντής, μιλώντας στον “αέρα” του ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6. O Μπαντής τόνισε πως αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως κατώτεροι οι ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται στη Superleague.

“Δεν είναι ευχάριστες οι συνθήκες που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να κοιτάξουμε λίγο το κάθε επάγγελμα ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή η δεύτερη και τρίτη κατηγορία δεν έχουν αρχίσει και είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που συμβαίνει αυτό. Έγιναν συνεχείς αναβολές με την αιτιολογία της έλλειψης τηλεοπτικού συμβολαίου, που ακόμη δεν υπάρχει. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, αλλά πρέπει να εστιάσουμε στο ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για να αρχίσουν αυτά τα πρωταθλήματα» ανέφερε ο ίδιος στην αρχική του τοποθέτηση.

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο 35χρονος τερματοφύλακας πρόσθεσε τα εξής: «Πρέπει να υπάρχει εξαίρεση προς αυτούς τους επαγγελματίες αθλητές. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως κατώτεροι της Super League. Κατανοώ όλους τους κλάδους, αλλά στο κομμάτι του αθλητή υπάρχει ιδιαιτερότητα. Δεν είναι σαν ένα μαγαζί που το κλείνω και ανοίγω μετά από έναν μήνα μέσα σε μια μέρα. Εδώ χρειάζονται παραπάνω μέρες προετοιμασίας. Αν σε κλείσουν για 20 μέρες, χρειάζονται 40-50 μέρες να επανέλθεις”.

Αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει την Δευτέρα (16/11) με τον Υφυπουργό Αθλητισμού: “Έχουμε μια τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα με τον υφυπουργό για να του μεταφέρουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό μας. Σε λίγες μέρες σε αυτές τις δύο κατηγορίες θα συμπληρώσουμε δέκα μήνες αγωνιστικής απραξίας. Πέρα από το οικονομικό, διακινδυνεύεται και η ίδια καριέρα των ποδοσφαιριστών. Κάθε μέρα που χάνεται δεν αναπληρώνεται”.

To άρθρο Κραυγή αγωνίας από τον Μπαντή: “Δεν είναι κατώτερες από τη Superleague οι μικρές κατηγορίες” δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ