Κρήτη: «Όσες φορές απασχόλησε, συνελήφθη» – Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου για τον 33χρονο


Ο άνδρας είχε καταγγελθεί για ενδοοικογενειακή βία, ξυλοδαρμούς και απειλές, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα.

«Όσες φορές απασχόλησε, συνελήφθη»

«Όσες φορές αυτός ο άνθρωπος απασχόλησε την κοινωνία της Κρήτης σε διάφορες περιοχές, έχει συλληφθεί από την Αστυνομία και έχει οδηγηθεί σε αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Και για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και για διενέξεις με πολίτες, ακόμα και με αστυνομικούς είχε αντισταθεί κάποια στιγμή σε έναν έλεγχο. Συνελήφθη κανονικά και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα», λέει στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Όταν ένας άνθρωπος είναι σεσημασμένος, υπάρχει αντίγραφο από τα προηγούμενα αδικήματα όταν οδηγείται στον εισαγγελέα. Οι συνάδελφοι έχουν δώσει ένορκες καταθέσεις για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τις οποίες έχουν διαβιβάσει στον εισαγγελέα, που περιγράφουν τι έλεγε αυτός ο άνθρωπος όταν μπήκε στην αστυνομική υπηρεσία. Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να ανακοινώνουν στον ψυχίατρο τον λόγο και την αφορμή για την οποία αυτός ο άνθρωπος οδηγείται στο νοσοκομείο για να εξεταστεί».

Σύμφωνα με την κα Δημογλίδου:

«Ο άνθρωπος αυτός πήγε με παραλήρημα, έλεγε ασυναρτησίες στους αστυνομικούς, δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του, δεν μπορούσε να προσδιορίσει ούτε την ταυτότητά του. Ανέφερε ότι είναι ο γιος ενός πολύ γνωστού πολιτικού, ανέφερε πράγματα που δεν ήταν πραγματικά, τα καταθέτουν οι συνάδελφοι και τον οδήγησαν στον γιατρό. Ποτέ οι αστυνομικοί δεν ανακοινώνουν το ποινικό παρελθόν ενός ασθενούς στον γιατρό, εκτός και αν ζητηθεί για ποιους λόγους έχει απασχολήσει».

«Ο εισαγγελέας έχει στα χέρια του και τις καταθέσεις και την απόφαση του γιατρού. (…) Δεν υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για αυτόν τον άνθρωπο. Έχει καταγγελθεί. Δεν σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος έχει μια ψυχική διαταραχή επειδή έχει καταγγελθεί», συμπληρώνει.

«Ήταν προφανώς τρελός»

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, σημειώνει:

«Εδώ είχαν έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν προφανώς τρελός, ψυχικά ασθενής, ούτε καν διαταραγμένος. Έλεγε ότι ψάχνει τον πατέρα του, έλεγε μετά όταν χτύπησε τη γυναίκα ότι χτύπησα τον πατέρα μου, ότι με παρακολουθεί. Προφανώς τρελός».

«Ο ψυχίατρος θα κρίνει σύμφωνα με το ποινικό του παρελθόν; (…) Ο ψυχίατρος θα μπορούσε να πει ότι η ψυχική διαταραχή είναι δύσκολο να την διαγνώσεις και όχι να λέει γιατί η Αστυνομία δεν μου είπε για το ποινικό παρελθόν. Αν έβλεπε δηλαδή ότι αυτός είχε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, θα διέτασσε τον εγκλεισμό του;», συμπληρώνει.

«Ρώτησε ο ψυχίατρος: ‘υπάρχει κάτι, γιατί μου τον φέρατε;΄. Είπαν όχι, για να τον δείτε», λέει από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν τα προβλήματά τους, η συμπεριφορά των ψυχιάτρων είναι τελείως ιδιαίτερη. Δεν μπορείς να διαχειρίζεσαι αυτόν τον άρρωστο όπως διαχειρίζομαι εγώ έναν παθολογικό άρρωστο. Είναι τελείως διαφορετική η διαχείριση. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα καταθέσουν από την ΕΔΕ, που σωστά γίνεται».

«Δεν σημαίνει ότι όποιος έχει ένα παραλήρημα που πάει στον ψυχίατρο, θα πάει να σκοτώσει», συμπληρώνει.



megatv.com