Κρήτη: Στα χέρια του Αρείου Πάγου η αποφυλάκιση του παιδεραστή προπονητή
Οργή
Ο κ. Ντογιάκος θα εξετάσει εάν υπάρχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία για το πώς ο καταδικασμένος σε 401 χρόνια κάθειρξη βρέθηκε εκτός φυλακής
«Σε αυτό κρίνεται η άψογη συμπεριφορά του αιτούντος, αν παρακολουθούσε μαθήματα δεύτερης ευκαιρίας, αν τον παρακολουθούσε ψυχολόγος, αν λάμβανε συχνά άδειες. Και φυσικά αν συνέβαιναν όλα αυτά θα ήταν πολύ δυσχερής η θέση του συμβουλίου να απορρίψει το σχετικό αίτημα», λέει ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας.
Μόλις 12,5 χρόνια έμεινε στη φυλακή ο προπονητής, προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης και κυρίως των οικογενειών των θυμάτων. Όπως τονίζουν, όλα αυτά τα χρόνια δεν έδειξε το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας για τις ειδεχθείς πράξεις του σε βάρος μικρών παιδιών.
«Ο κατηγορούμενος, ο καταδικασθείς, υπήρξε από την αρχή μέχρι το τέλος αμετανόητος. Τρόπον τινά από ένα σημείο και πέρα μας έλεγε ότι ξέρετε, περίπου κλήθηκα και συμμετείχα σε διαδικασίες τις οποίες δεν οργάνωσε και δεν προκάλεσε ο ίδιος. Είναι αδιανόητη η οργή και η θλίψη της κοινωνίας», λέει ένας από τους δικηγόρους των θυμάτων.
Παρά τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί, το ερώτημα είναι αν όντως ο καταδικασμένος για ασέλγεια σε 36 μαθητές του, έχει σωφρονιστεί.
Εάν ο κ. Ντογιάκος διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ή υπάρχουν ασάφειες και νομικά κενά στο σκεπτικό, ενδέχεται να προχωρήσει σε αναίρεση του βουλεύματος.