Κύπρος: Έρευνα για περίεργο σκορ σε αγώνα μπάσκετ

Από το +3 του ημιχρόνου στο +29 στο τέλος κι επιμέρους +21 στην τελευταία περίοδο με εκτόξευση πονταρίσματος στο ημίχρονο!

Το αποτέλεσμα ενός αγώνα στο πρωτάθλημα μπάσκετ στην Κύπρο προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και έρευνα! Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

Για το πρωτάθλημα μπάσκετ στην πρώτη κατηγορία στην Κύπρο και συγκεκριμένα στις 22/12/2021, αναμετρήθηκαν ΕΝΑΔ και ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία. Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 103-74 κάτι που δεν προκαλεί και ιδιαίτερη εντύπωση με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας. Οι νικητές βρίσκονται στην πρώτη θέση ισόβαθμοι με την ΑΕΚ Λάρνακας ενώ η ΕΝΑΔ βρίσκεται στην τελευταία.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Sportradar που παρακολούθησε τον αγώνα, διέκρινε κάποιες παράξενες διακυμάνσεις αλλά και απότομη άνοδο στα πονταρίσματα σε online στοιχηματικές εταιρείες για νίκη του ΑΠΟΕΛ με διαφορά πάνω από το +27 στο ημίχρονο. Η λεπτομέρεια; Στο πρώτο εικοσάλεπτο το σκορ ήταν μόλις 39-36 (στο +3 δηλαδή) για τους τελικούς νικητές.

Τι είναι η Sportradar (για να καταλάβετε): Μια εταιρεία που έχει ηγετική θέση στην κατανόηση και αξιοποίηση της δύναμης των αθλητικών δεδομένων και του ψηφιακού περιεχομένου για τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Παρέχει λύσεις και υπηρεσίες αιχμής σε εταιρείες Μέσων Ενημέρωσης, στοιχηματικές καθώς επίσης σε Αθλητικές Ομοσπονδίες και Κρατικές Αρχές.

Η Sportradar λοιπόν ενημέρωσε άμεσα την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε καταγγελία προς την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στην Κύπρο.

Σας παρουσιάζουμε την απόφαση όπου αναγγέλλει τη διεξαγωγή έρευνας για το συγκεκριμένο αγώνα!

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο 30’ το σκορ ήταν στο +8 για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο το επιμέρους σκορ ήταν 37-16 για τους τελικούς νικητές. Στο 35’ είχε φτάσει στο +21 (σκορ 85-64) ενώ στο 39’ ήταν στο +23. Τελικά στο τελευταίο λεπτό έγινε σερί 6-0 και η διαφορά έφτασε στους 29!

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν πρόκειται για «κεραυνό εν αιθρία» καθώς η Sportradar εδώ και καιρό είχε επισημάνει κάποια παράξενα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Κύπρου.

 


Πηγή