Κυρ. Μητσοτάκης: Αναφαίρετο δικαίωμά μας ο φράχτης στον Εβρο

 «Αφήσαμε τα δύσκολα πίσω μας» εκτίμησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ευχαριστώντας όλους τους Ελληνες για τις προσπάθειες που έχουν μέχρι στιγμής καταβάλει.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, o πρωθυπουργός σημείωσε ότι στην αρχή της επιδημίας υπήρχε ένα δίλημμα μεταξύ προστασίας της υγείας και οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα» καθώς «όσο πιο γρήγορα προστατευθεί η δημόσια υγεία τόσο πιο γρήγορα θα επανέλθει η ανάκαμψη», όπως είπε.

Όσον αφορά στην απόφαση για άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση επειδή αυτή ήταν η εισήγηση των ειδικών.

Αναφερόμενος στην κρίση του προηγουμένου Μαρτίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε ακαριαίες αποφάσεις και διαβεβαίωσε: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πολιτική μαζικών εισροών. Η προστασία των συνόρων μας και των ευρωπαϊκών συνόρων είναι ένα κεκτημένο».

Σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία στην ελληνική οικονομία, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η ύφεση θα κυμανθεί μεταξύ 5% και 10%.

Αρκετές ήταν οι αναφορές του πρωθυπουργού στον Σωτήρη Τσιόδρα για τον οποίο μεταξύ άλλων είπε: «Δεν έχει πλέον νόημα να βγαίνει καθημερινά και να κάνει ενημερώσεις. Αλλά  θα παραμείνει σύμβουλός μου και μάλιστα στενότατος».

Ερωτηθείς για το τι συνέβη στην κοίτη του Έβρου είπε:

«Δεν εκτιμώ ότι συνέβη κάτι αξιοσημείωτο», είπε και μίλησε για τεχνικά ζητήματα που πάντα λύνονταν σε τεχνικό επίπεδο.

«Δε υπάρχει συνοριακή διαφορά», είπε αλλά εξήγησε ότι «υπάρχει νευρικότητα της Τουρκίας με αφορμή τη δημιουργία του φράχτη. «Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να το κάνουμε και θα το κάνουμε».

Για τις σχέσεις με την Τουρκία είπε ότι δεν είναι στο επίπεδο το οποίο θα ήθελε «και όχι με ευθύνη της Ελλάδας».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τον Ερντογάν ανέφερε ότι αυτοί είναι διπλωματικοί.


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ