Λαχταριστή τάρτα ντομάτας με μασκαρπόνε

Aν αγαπάτε τις τάρτες, τότε αυτή είναι μια συνταγή την οποία θα εκτιμήσετε πολύ. Είναι ελαφριά αλλά χορταστική, υγιεινή και το πιο σημαντικό, θα την αγαπήσουν τα παιδιά σας. Επίσης, πάρα πολύ σημαντικό για πολυάσχολες γυναίκες που δεν έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους, είναι εξαιρετικά γρήγορη. Με το κατάλληλο ψήσιμο, η τάρτα θα είναι τραγανή και νοστιμότατη.

Υλικά

1 φύλλο για τάρτες (του εμπορίου)

300 γρ. ντοματίνια κομμένα σε φετούλες

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.σ. πέστο βασιλικού

100 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες

1 κ.γ. κοφτό σκόρδο σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

πιπέρι-αλάτι

Εκτέλεση:

Με τον πλάστη μου ανοίγω λίγο το φύλλο της τάρτας. Αφού βουτυρώσω καλά την ταρτιέρα μου, απλώνω το φύλλο ομοιόμορφα και κόβω τις άκρες γύρω γύρω. Βάζω στην κατάψυξη για 15′ με 30′ (Αυτό το κάνουμε για να παγώσει και “κάτσει” λίγο η ζύμη ώστε στο ψήσιμο να βγει μπισκοτένια)

Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, βάζω μια λαδόκολλα πάνω από τη ζύμη και ρίχνω ρεβύθια ή γίγαντες ωμά να απλώσουν καλά πάνω στην λαδόκολλα (λειτουργούν ως βαρύδια)και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα 20 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο

Κόβω τα ντοματίνια μου σε φετούλες και τις τοποθετώ πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα ζουμιά

Κόβω επίσης και την μοτσαρέλα σε λεπτές φετούλες

Σε ένα μπολ αναμειγνύω το μασκαρπόνε μου, την τριμμένη παρμεζάνα, το πέστο και τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά.

Μόλις βγάλω την ζύμη από τον φούρνο αφήνω για 15 λεπτά σχεδόν να κρυώσει. Στρώνω προσεχτικά στη βάση το μείγμα από το μασκαρπόνε, απλώνω τις φέτες μοτσαρέλα και τέλος τις φέτες από τα ντοματίνια μου την μία δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζω με λίγο αλάτι και ρίγανη προαιρετικά

Ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί η ζύμη και η ντοματούλα να μελώσει

Αφήνω λίγο να κρυώσει η τάρτα μου, κόβω και σερβίρω.



Πηγή