Λαχταριστό κέικ κανέλα με τζίντζερ και σταφίδες


Το κέικ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

115 γρ. βούτυρο

115 γρ. ζάχαρη καστανή

225 γρ. πετιμέζι ή μελάσα ή σιρόπι αγαύης

225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

2 αβγά

55 γρ. σταφίδες (μαύρες ή ξανθές)

1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2-3 κ.σ. γάλα

½ κ.γ. σόδα μαγειρική

1 βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ μαζί με τη ζάχαρη και το πετιμέζι.

Σε μια λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το τριμμένο τζίντζερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Φροντίζουμε να ρίξουμε τις σταφίδες στο τέλος.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.

Μεταφέρουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.



agrinio24.gr