Λιβύη – Συνάντηση του Χάφταρ με τον αμερικανό πρέσβη

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόρλαντ συναντήθηκε με τον Λίβυο στρατιωτικό διοικητή Χαλίφα Χάφταρ στο Κάιρο, εν μέσω διεθνών προσπαθειών να διασωθεί ο συμπεφωνημένος με την διαμεσολάβηση του ΟΗΕ οδικός χάρτης για την διενέργεια εκλογών στη χώρα τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, (αναπαραγωγή από το Associated Press), η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών των ΗΠΑ για τη στήριξη των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ.

 Σε ανάρτηση της πρεσβείας στο Twitter αναφέρεται ότι ο Νόρλαντ «εξακολουθεί να εστιάζει στην επείγουσα ανάγκη να στηριχθούν δύσκολοι συμβιβασμοί απαραίτητοι για την εδραίωση της συνταγματικής βάσης και του νομικού πλαισίου που χρειάζονται για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω οξυνόμενων εντάσεων μεταξύ του Χάφταρ και της μεταβατικής κυβέρνησης.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει το χρονικό των συγκρούσεων στη Λιβύη, και αναφέρεται στην προσπάθεια του Hifter για την κατάληψη της Τρίπολης, σημειώνοντας ότι η 14μηνη εκστρατεία του κατέρρευσε, όταν η Τουρκία αναβάθμισε την στρατιωτική της υποστήριξη προς την κυβέρνηση που είχε έδρα την Τρίπολη με δυνάμεις εκατοντάδων ανδρών και χιλιάδων Σύρων μισθοφόρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Λιβύη – Συνάντηση του Χάφταρ με τον αμερικανό πρέσβη 1

Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ