Μ. Βρετανία: Άνοιξε η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο Μπάκιγχαμ


Τι προβλέπει το πρωτόκολλο; Πώς θα γίνει η μετάβαση; Και τι θα αλλάξει στην ζωή των Βρετανών;

Η επόμενη ημέρα τουλάχιστον για τον κόσμος πέρα από το νησί σε έναν βαθμό θα μοιάζει με το ξεφύλλισμα μιας εφημερίδας με πρόσωπα που φεύγουν για πάντα και άλλα που έρχονται και στην περίπτωση της Καμίλα με νέους ρόλους σε πρόσωπα που παραμένουν.

«Ένα σενάριο είναι ότι ο άρρωστος βασιλιάς αποφασίζει να παραιτηθεί και να φροντίσει την υγεία του. Αυτή η διαδικασία επιταχύνεται εάν ο Κάρολος πεθάνει, επιφέροντας τη βασιλεία του βασιλιά Γουλιέλμου Ε’, εκτός αν επιλέξει άλλο όνομα. Σε αυτήν την περίπτωση, τίθεται ένα διαφορετικό ερώτημα: Τι συμβαίνει στη συνέχεια με τη Queen Consort Καμίλα;», γράφει η «USAtoday».

Όταν έρθει το μοιραίο για τον βασιλιά τα πάντα θα αλλάξουν ξανά τα πάντα, νομίσματα , θυρεοί, υπογραφές, το μόνο που δεν θα αλλάξει είναι η αγγλική σχολαστικότητα που ήδη έχει το σχέδιο και για την ημέρα της κηδείας.

Στο παλάτι θα αλλάξουν πολλά, όχι μόνο βασιλιάς αλλά και όλη η σειρά διαδοχής και οι τίτλοι που θα έχουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Πότε θα γίνει η στέψη του νέου βασιλιά

Στην νέα ιεραρχία η Κέιτ θα είναι βασίλισσά και τα παιδιά της με τον Ουίλιαμ θα είναι οι πρίγκηπες διάδοχοι, και από την πρώτη ημέρα θα ετοιμάζουν την ενθρόνιση του βασιλιά.

«Η στέψη του πρίγκιπα Γουίλιαμ δεν θα γίνει για μήνες μετά το θάνατο του πατέρα του, αλλά θα είναι ο νέος βασιλιάς τη στιγμή που θα πεθάνει ο Κάρολος. Ο Γουίλιαμ πιθανότατα θα απευθύνει μια ομιλία στο έθνος την ίδια, η σορός του βασιλιά Καρόλου θα μεταφερθεί από την αίθουσα του θρόνου του Παλατιού του Μπάκιγχαμ στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ»., σύμφωνα με το «Cosmopolitan».

Ο πρίγκηπας Γεώργιος θα γίνει Δούκας της Κορνουάλης στην Αγγλία και δούκας του Ρόξμπουργκ στη Σκωτία.

Η κηδεία σύμφωνα με ειδήμονες στα βασιλικά θα γίνει μετά από 9 ημέρες, από τότε η Καμίλα θα μένει πια σε μία άλλη βασιλική κατοικία.

«Όσο για το πού θα ζούσε, πιθανότατα θα ήταν οποιαδήποτε από τις πολλές βασιλικές κατοικίες. Ποια μπορεί να εξαρτάται από τις επιθυμίες του συζύγου της, αλλά τελικά ο νέος βασιλιάς θα πάρει την απόφαση», σημειώνει η «USAtoday».

Έτοιμα τα αφιερώματα του BBC

Όλες αυτές τις ημέρες με την κηδεία ή την αποχώρηση του Καρόλου να είναι το μόνο βασικό θέμα στην ειδησεογραφία είναι σαφές πως η τηλεόραση θα παίξει κεντρικό ρόλο ειδικά στην περίπτωση που επέλθει το μοιραίο.

Η ταφή θα γίνει στους βασιλικούς τάφους στο Γουίνδσορ ενώ ο νέος βασιλιάς θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μία περιοδεία στο εξωτερικό.

Πώς πέθαναν οι «Κάρολοι» της Αγγλίας

Ο νυν βασιλιάς Κάρολος είναι ο τρίτος με αυτό το όνομα Ο Κάρολος ο πρώτος εκτελέστηκε το 1649.

«Αυτό το έγγραφο οδήγησε στην εκτέλεση του Καρόλου Α’ και στην επακόλουθη διακυβέρνηση του Όλιβερ Κρόμγουελ . Ο Κάρολος δικάστηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων και εκτελέστηκε στις 30 Ιανουαρίου 1649 . Μετά την Αποκατάσταση της μοναρχίας το 1660, το Ένταλμα Θανάτου χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό των επιτρόπων που το είχαν υπογράψει και τους ασκήθηκε δίωξή για προδοσία».

Ο Κάρολος ο Β έζησε μία εξίσου περιπετειώδη ζωή με τον Α αλλά πέθανε από παθολογικά αίτια.

«Ο βασιλιάς δεν είχε νόμιμα παιδιά και γνώριζε καλά ότι οι Σκωτσέζοι έβλεπαν με ανησυχία την προοπτική να τον διαδεχτεί ο Ρωμαιοκαθολικός αδελφός του Ιάκωβος. Ο Κάρολος πέθανε μετά από εγκεφαλικό το 1685».

Πολλά ακούστηκαν μετά τον θάνατο του με την ιατρική έρευνα όμως να αποκλείει τα ευφάνταστα σενάρια συνωμοσίας και να αποδίδει σε ιατρικό πρόβλημα τον θάνατο.



megatv.com