Μαγιορκίνης: Η πανδημία μας δείχνει τα δόντια της

Στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, επεσήμανε πως για ακόμη μια φορά, παρατηρείται η μεγαλύτερη διασπορά εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης. Διαπίστωσε σε αυτό το πλαίσιο, πως το «ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα είναι εξαιρετικά βαρύ». Εκτίμησε ωστόσο πώς υπάρχει σαφής έξοδος από την εκθετική διασπορά.

Ο ίδιος επεσήμανε επίσης πως η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική βελτιώνεται, ενώ η Θεσσαλονίκη, διατηρεί πενταπλάσιο ιικό φορτίο σε σχέση με την πρωτεύουσα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα διεθνή στοιχεία της πανδημίας, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε για ακόμα μια φορά πως επηρεάζονται όλες οι ηλικιακές ομάδες από τον ιό.

«Ο κορωνοϊός έχει σαν όχημα την δομή της ελληνικής οικογένειας», ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, για να προσθέσει: «Ο ιός πέρασε από τους 20αρηδες και τους 30αρηδες στις μεγαλύτερες γενιές και συντηρείται εντός των νοικοκυριών. Τώρα είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές μας ώστε να περάσουμε τα Χριστούγεννα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο στρατόπεδο των εμβολίων τόσο για εκείνο της Pfizer, όσο και για της Οξφόρδης την διανομή του οποίου έχει αναλάβει η AstraZeneca.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ