Μανιταρόπιτα που λιώνει στο στόμα


Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη:

200 γραμμ. αλεύρι

150 γραμμ. βούτυρο

2 κ.σ. νερό

αλάτι

Για τη γέμιση:

500 γραμμ. μανιτάρια

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 αυγά

200 ml κρέμα γάλακτος

200 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα

1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι με λίγο αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και ζυμώνετε, ρίχνετε το νερό και συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Καλύπτετε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 30′.

Ανοίγετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας. Την τοποθετείτε στο ταψί και κάνετε μερικές τρυπούλες με ένα πιρούνι. Καλύπτετε με λαδόχαρτο και στρώνετε από πάνω ξερά φασόλια για να μην σπάσει η ζύμη.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10′, αφαιρείτε το λαδόχαρτο με τα φασόλια και ψήνετε για 10′ ακόμα.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν τα υλικά και τα μανιτάρια να απορροφήσουν τα υγρά τους.

Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη ζύμη, χτυπάτε ένα αυγό και περιχύνετε τη γέμιση. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε για 30′ στους 180 βαθμούς.



Πηγή