Μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Με αναφορά στις άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το Μάτι που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός στη Βουλή ξεκίνησε την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Οι δράσεις αυτές είναι η μόνη και πραγματική ένδειξη συμπάθειας και στήριξης σε αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο κ. Στέλιος Πέτσας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ξεμπλοκάρουν 31 εκατ. ευρώ για τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους τα οποία λιμνάζουν εδώ και έναν χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής. Επίσης, οι συμπολίτες μας με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή και οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ. Το μέτρο αφορά συνολικά 4.334 κατοίκους. Για το σκοπό αυτό θα διατεθούν 10 εκατ. ευρώ από τον λογαριασμό αρωγής».

Ποσό 20 εκατ. ευρώ, όπως επανέλαβε, θα διατεθεί για την αποκατάσταση και την ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, σήμερα θα εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η συγκρότηση ειδικού φορέα για την αποκατάσταση περιοχών, όπως το Μάτι, ο Ν. Βουτζάς, η Κινέτα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαρίθμησε και τα πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή. Οπως είπε, «το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα είναι για το επιτελικό κράτος και θα κατατεθεί στη Βουλή στις 24 Ιουλίου, θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή στις 25 Ιουλίου και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου. Ακολούθως, θα εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή στις 26 Ιουλίου το δεύτερο νομοσχέδιο με τις πρώτες άμεσες μειώσεις φόρων και συγκεκριμένα του ΕΝΦΙΑ για το 2019 κατά 22% μεσοσταθμικά και η βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων. Στόχος είναι να ψηφιστεί μέχρι τις 30 Ιουλίου ή το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου. Το τρίτο νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις διαφόρων υπουργείων και αφορά την ενίσχυση της της κυβερνησιμότητας στον ΟΤΑ, τις διορθωτικές παρεμβάσεις στους ποινικούς κώδικες, την κατάργηση του ασύλου βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια, την οργάνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις με σκοπό την άμεση προώθηση του κυβερνητικού έργου. Θα κατατεθεί στη Βουλή στις 29 Ιουλίου, θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή στις 30 Ιουλίου και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου».

Αναφορικά με τις μειώσεις φόρων είπε ότι η πρώτη άμεση μείωση φόρου είναι αυτή του ΕΝΦΙΑ που θα φανεί στα εκκαθαριστικά σημειώματα των πολιτών σε λίγες μέρες.

«Ισχυρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ στις μεσαίες περιουσίες που νομοθετούμε εμείς είναι ίδια με τη μείωση που είχαν εξαγγείλει εκείνοι, αλλά δεν είναι έτσι. Πρόκειται ξανά για fake news», είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

kathimerini.gr

Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ