Μίκης Θεοδωράκης: Το συγκινητικό μήνυμα ενός μικρού κοριτσιού για τον μουσικοσυνθέτη

Πλήθος κόσμου έσπευσε στη Μητρόπολη Χανίων για να πει το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη. Μεταξύ αυτών και ένα μικρό κοριτσάκι με ένα λουλούδι στα χέρια.

Το ξανθό κοριτσάκι με το κόκκινο φόρεμα συνεχίζει και γράφει ένα μήνυμα αποχαιρετισμού στον Μίκη Θεοδωράκη.

“Σε αγαπάμε φίλε μας” και δύο μεγάλες καρδιές, ξεχωρίζουν στο βιβλίο που έχει τοποθετηθεί δίπλα στο φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη.

Κάποια παιδάκια αφήνουν ζωγραφιές αποχαιρετώντας με τον δικό τους τρόπο τον Μίκη Θεοδωράκη.

Κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι και εμφανώς συγκινημένοι εκατοντάδες πολίτες συρρέουν από το πρωί στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη.

Την στιγμή που η σορός έφτασε στον ναό, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου, οι συγκεντρωμένοι πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «αθάνατος». Στον χώρο μπροστά από τον ναό είχαν παραταχθεί -φορώντας παραδοσιακές στολές της Κρήτης- μέλη πολιτιστικών και παραδοσιακών συλλόγων, ενώ κατά την πορεία προς τον ναό φοιτητές τραγουδούσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η είσοδος στον ναό, παρά τον πολύ κόσμο, γίνεται με τάξη και με τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πένθους για τα Χανιά, καθώς νωρίς το μεσημέρι η γη της Κρήτης που τόσο αγάπησε ο κορυφαίος συνθέτης θα τον δεχθεί για πάντα στην «αγκαλιά» της.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ