Μοναστηριακή συνταγή για εύκολα πορτοκαλοπιτάκια


Τα μοναστηριακά πορτοκαλοπιτάκια είναι ένα εκπληκτικό γλύκισμα εύκολο στην παρασκευή του, μόλις με έξι υλικά, πλούσιο σε γεύση, ιδανική επιλογή για πρωινό ή ακόμα και για απογευματινό σνακ.

Αφράτα, ζουμερά, γεμάτα αρώματα πορτοκαλοπιτάκια. Είναι ένα από αυτά τα γλυκά που στην αρχή τα σνομπάρεις, ειδικά αν είσαι fan της σοκολάτας, σκεπτόμενος“πόσο ωραία μπορεί να είναι τα πορτοκαλοπιτάκια;” Κι όταν τα δοκιμάζεις τελικά κολλάς!

Τα υλικά που θα χρειστούμε για τα πορτοκαλοπιτάκια είναι:

2 κουταλιές μαργαρίνη
250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές λικέρ Γκραν Μαρνιέ
1 κουτί σφολιατάκια
Λίγο φυτικό βούτυρο

Επί το έργον:

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό, το ξύσμα και το λικέρ, ανακατεύοντας τα καλά. Γεμίζουμε κάθε σφολιατάκι με 2 κουταλιές γέμιση και τα τυλίγουμε στα δύο, ώστε να σχηματιστούν τρίγωνα. Αλείφουμε τα πορτοκαλοπιτάκια με λίγο  λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς  για 20 λεπτά περίπου.

Πηγή: monastiriaka, dogma.gr



agrinio24.gr