Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες


Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: για 4 μερίδες / Προετοιμασία: 20΄+αναμονή 20΄ / Χρόνος: 1 ώρα+50΄

Απλό και εύκολο, απόλυτα καλοκαιρινό φαγητό.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά, σε κύβους 2 εκ.
  • 1.200 γρ. μελιτζάνες φλάσκες ή τσακώνικες, κομμένες κατά μήκος στα 4 (οι τσακώνικες στα 2)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 1 κιλό ντομάτες, χοντροτριμμένες
  • 2 μάτσα βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Aλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε σουρωτήρι, να φύγει η πικράδα τους. Τις ξεπλένουμε, τις αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 90 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον μισό βασιλικό και σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι μελιτζάνες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και αλατοπίπερο και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ψωμί σίκαλης και φέτα βαρελίσια.

kathimerini.gr



agrinio24.gr