Muffins με μήλο και κανέλα





Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά

Υλικά για 6 μερίδες

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι
1 αβγό
1/3 φλιτζανιού γάλα
2 μήλα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε κύβους
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε μια θήκη για 6 muffins.
2. Ανακατέψτε το 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, τα 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν και το 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Προσθέστε το λάδι, το αβγό και το γάλα. Ρίξτε και τα κομματάκια μήλου.
3. Με ένα κουτάλι ρίξτε το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες των muffins καλύπτοντας μέχρι την κορυφή της κάθε θήκης.
4. Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το 1/3 φλιτζανιού αλεύρι, το βούτυρο και το 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και ρίξτε το μείγμα πάνω από τα άψητα muffins.
5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κάθε muffin.

vita.gr







agrinio24.gr