Μυτιληναίος: Κίνδυνος για νέο «μπουμ» στις τιμές του φυσικού αερίου την άνοιξη

H aποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου είναι προσωρινή και την άνοιξη του 2023 είναι πιθανό να γίνει το μεγάλο «μπουμ», που θα σηματοδοτήσει τη νέα εκτόξευσή τους, εκτιμά ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος του ομίλου Mytilineos. Συνδέει την πιθανή εκτίναξη των τιμών με το άδειασμα των αποθηκών αερίου, που θα συντελεστεί μετά το πέρας του φετινού χειμώνα και θα αναζωπυρώσει την κινδυνολογία σχετικά με την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης για τον επόμενο χειμώνα.

«Οι τιμές μπορούν να είναι στα σημερινά επίπεδα όσο ο καιρός είναι καλός, αλλά τόνισε ότι οι ισορροπίες στην αγορά του φυσικού αερίου είναι πάρα πολύ οριακές και κανείς δεν ξέρει πού μπορούν να φτάσουν αν γίνει κάτι πιο σοβαρό.Οι αναλυτές πιστεύουν, είπε, ότι όσο ο καιρός είναι ήπιος δεν θα έχουμε στις τιμές μεγάλες διακυμάνσεις. Μετά θα μπουν τα μεγάλα κρύα και κατά το Μάρτιο, όταν θα νομίζουμε ότι την έχουμε… βγάλει, εκεί θα αρχίσουν να αδειάζουν οι αποθήκες και το μεγάλο «μπουμ» στις τιμές θα γίνει την άνοιξη», είπε ο κ.Μυτιληναίος στο περιθώριο της εκδήλωσης Mytilineos.

Εμφανίστηκε, μάλιστα, ιδιαιτέρως καυστικός απέναντι στην πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα, την οποία χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας. Τα 275 ευρώ είναι εκτός πραγματικότητας. Σημαίνει ρεύμα στα 600…», δήλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Αναφορικά με τον  εταιρικό μετασχηματισμό που ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα ο όμιλος, σημείωσε «οι μεγάλες εταιρείες πρέπει κάθε 5-6 χρόνια να ανασυντάσσονται και προβλέπω ότι υπάρχει αυτή η ανάγκη και θέλουμε να τον κάνουμε με στόχο να είναι φιλικός στους μετόχους και stakeholders και εύκολος για τους εργαζόμενους».

 


sofokleousin.gr