Ν. Δένδιας: Ζήτησα από τον Χαφτάρ να θέσει ζήτημα ακύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου στο Βερολίνο
Συναντίληψη μεταξύ της ελληνικής πλευράς και του Χαλίφα Χαφτάρ καταγράφηκε στη συνάντηση, διάρκειας περίπου 90 λεπτών, που είχε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Δένδιας με τον Λίβυο στρατάρχη, σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά το τέλος της ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι είχε μια μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον κ. Χαφτάρ, για τη κατάσταση στη Λιβύη και την επερχόμενη Διάσκεψη στο Βερολίνο, ενώ πρόσθεσε ότι «τον ενθαρρύναμε να συμμετάσχει με εποικοδομητικό τρόπο στη Διάσκεψη και να επιτύχει την κατάπαυση του πυρός και την απομάκρυνση των μισθοφόρων». Παράλληλα, ανέφερε ότι η Αθήνα

Ο στρατάρχης Χαφτάρ συμφώνησε με τις θέσεις μας και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην επόμενη μέρα της Λιβύης, ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έστειλε και μήνυμα με αποδέκτη το Βερολίνο, σημειώνοντας:

«Η Ελλάδα δεν είναι μέρος της διαδικασίας του Βερολίνου που έχει αρχίσει από το 2015.  Περιμένουμε από τη Γερμανία να είναι ο θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών θέσεων για τη Λιβύη, που αναγνωρίζουν την ακυρότητα του μνημονίου μεταξύ Αγκυρας και Τρίπολης».

kathimerini.gr


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ