Νάσερ Αλ Κελαΐφι για την αποτυχία της European Super League: Νικήσαμε χάρη στον πρόεδρο της UEFA

Ο Μάνος Σταραμόπουλος αποκαλύπτει τι ειπώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων για την European Super League, υπό την προεδρία του ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν και κορυφαίου διοικητικού παράγοντα της ECA, Νάσερ Αλ Κελαΐφι:

«Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ECA, σας εύχομαι ένα θερμό καλωσόρισμα στην 26η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λέσχης. Θα ήθελα ιδιαίτερα να καλωσορίσω και να συγχαρώ τα νέα μας μέλη του διοικητικού συμβουλίου που διορίστηκαν τον Ιούνιο: τον Αμερικανό, Ντάν Φρίντκιν από την Ρόμα, τον Φερνάντο Κάρο από την Μπάγερ Λεβερκούζεν και τον Ολεγκ Πέτροφ από την Μονακό.

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Mέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, MundoDeDiscoveryfootball, Sportpress24.com

Για αυτή τη Γενική Συνέλευση, είμαστε τόσο χαρούμενοι που τόσοι πολλοί από εσάς είστε εδώ. μερικοί καλεσμένοι για πρώτη φορά. Επίσης, για πρώτη φορά ποτέ, δεν πραγματοποιούνται εσκεμμένες συνεδριάσεις στη Γενική μας Συνέλευση – αυτό είναι το νέο ECA .

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που συναντηθήκαμε προσωπικά σε μια Γενική Συνέλευση πριν ο κόσμος αλλάξει δραματικά με την πανδημία. Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – προσωπικά και επαγγελματικά. Ωστόσο, απλώς με το να είμαστε μαζί σήμερα, εκπροσωπώντας 247 συλλόγους της Ευρώπης, νιώθω μια αίσθηση ανανεωμένης ελπίδας και σκοπού για τον οργανισμό μας και για την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια. Είναι πραγματική τιμή να είμαι πρόεδρος του ECA. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ένας ρόλος που επιδίωξα, σε περιόδους κρίσης πρέπει όλοι να εντείνουμε, να αναλάβουμε την ευθύνη, να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας καλύτερο. Kαι είμαι εδώ για να εκπροσωπήσω κάθε μέλος – και τα 247 κλαμπ – μεγάλα και μικρά. Σας  ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου.

Αρχικά, καλώ τον Πρόεδρο της UEFA να απευθυνθεί στο ECA, και στη συνέχεια ένα βίντεο μήνυμα από τον Πρόεδρο της FIFA.

Πρόεδρε Τσεφερίν, σας ευχαριστώ που είστε εδώ, σημαίνει πολλά. Μας δώσατε πολλά να εξετάσουμε, τα οποία θα συζητήσουμε κατά τη διάρκεια των συνόδων ολομέλειάς μας αργότερα σήμερα και αύριο.

Κυρίες και κύριοι, πριν κοιτάξουμε μπροστά, πρέπει να κοιτάξουμε σύντομα πίσω.

Δεν θα αφιερώσω πολύ χρόνο για να μιλήσω για τις 18 Απριλίου και για την «όχι και τόσο Super League», επειδή δεν μου αρέσει να επικεντρώνομαι σε φανταστικούς και αποτυχημένους. Μαζί, υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για όλους – για τους ποδοσφαιριστές , τους συλλόγους, τα πρωταθλήματα, τις εθνικές ενώσεις και κυρίως τους οπαδούς. Βασιστήκαμε στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη του προέδρου Τσεφερίν , ο οποίος στάθηκε στο μεσάνυχτο πραξικόπημα – και οι άνθρωποι με σύντομες αναμνήσεις πρέπει να θυμούνται ότι αυτό ακριβώς ήταν. Όλοι πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος Τσεφερίν  ήταν σίγουρος από την αρχή. Μιλήσαμε νωρίς το πρωί στις 18 Απριλίου και είπε, “θα νικήσουμε”. Και το κάναμε. Ευχαριστώ, Πρόεδρε Τσεφερίν .

Και ενώ οι τρεις σύλλογοι επαναστατών σπαταλούν ενέργειες, περιστρέφουν αφηγήσεις και συνεχίζουν να φωνάζουν στον ουρανό, εμείς οι υπόλοιποι προχωράμε και εστιάζουμε κάθε ενέργεια στο χτίσιμο ενός καλύτερου μέλλοντος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο-μαζί ως ένα. Όπως γνωρίζετε, για τους 9 συλλόγους  που ζήτησαν να επανέλθουν στην οικογένειά μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ECA τους ενέταξε ξανά στις δομές μας με ανανεωμένες δεσμεύσεις για την ενίσχυση του Συλλόγου μας. Τους καλωσορίζω πίσω στην οικογένεια του ECA.

Και τώρα, κοιτάζοντας μπροστά, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το ECA πρέπει να εξελιχθεί με έναν ισχυρότερο σκοπό. Θέλουμε το ECA να είναι η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου – ένας σκόπιμος και ισχυρός ενδιαφερόμενος φορέας που οδηγεί την ατζέντα και την ανάπτυξη μιας ενωμένης ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής οικογένειας. Θέλουμε επίσης το ECA να εκπροσωπεί και να υποστηρίζει όλο και περισσότερους Ευρωπαϊκούς Επαγγελματικούς συλλόγους  Ποδοσφαίρου, ώστε να εκπροσωπούμε πραγματικά τα συμφέροντα όλων.

Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να επιδιορθώσουμε και να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ξεκινώντας από τις ακόλουθες 5 στρατηγικές προτεραιότητες.

1) Οικονομική σταθερότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Η πρώτη προτεραιότητα είναι η άμεση οικονομική σταθερότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ακόμα και πριν από τον COVID, πολλά οικονομικά προβλήματα επηρέασαν το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η πανδημία τους έχει μεγαλώσει όλους. Όλοι αντιμετωπίζουμε αυτήν τη νέα πραγματικότητα του COVID σήμερα – κάθε σύλλογος αισθάνεται τον πόνο. Μεγάλα κλαμπ και μικρά κλαμπ, από όλα τα μέρη της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων πανδημίας, υπήρξαν δισεκατομμύρια απώλειες στα έσοδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου  – και δεν είμαστε ούτε στο δάσος ούτε αυτή τη σαιζόν. Εάν δεν δράσουμε σύντομα, η ζημιά θα είναι αδύνατο να αναστραφεί.

Τι ρόλο μπορεί λοιπόν να παίξει το ΕΕΣ;

Αρχικά, το ECA συνεργάζεται χέρι-χέρι με την UEFA για να δημιουργήσει ένα ταμείο χρέους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που θα επιτρέψει σε συλλόγους όλων των κατηγοριών να επιταχύνουν την ανάρρωσή τους από την οικονομική καταστροφή του COVID. Γνωρίζουμε ότι η ανάγκη από τα μέλη μας είναι σημαντική. Και αγωνιστήκαμε σκληρά για αυτό το έργο. Θα ήθελα όλη την υποστήριξή σας για να μπορέσουμε να βάλουμε γρήγορα τα τελευταία στοιχεία στη θέση τους με την UEFA. Στη συνέχεια, μπορούμε να παρέχουμε απλή και γρήγορη υποστήριξη για να βοηθήσουμε να ξεπεραστεί η κρίση ρευστότητας που εξακολουθεί να κατακλύζει τους συλλόγους μας και τις κοινότητες που υποστηρίζουν.

Επιπλέον, καθώς προσπαθούμε να αποφύγουμε οικονομικά προβλήματα στο μέλλον πέρα ​​από την κρίση του COVID, εξετάζεται ένα έκτακτο ταμείο UEFA-ECA για μελλοντικές κρίσεις. Περαιτέρω, το ECA έχει επίσης υποστηρίξει μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για την εκ νέου διανομή περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως περισσότερα χρήματα αλληλεγγύης προς όφελος των μικρότερων συλλόγων που δεν συμμετέχουν σε  Ευρωπαϊκες διοργανώσεις …οι  μικρότεροι σύλλογοι χρειάζονται αυτά τα επιπλέον χρήματα. Αυτό εννοώ λέγοντας ότι το ECA αντιπροσωπεύει και  ενδιαφέρεται για όλους. Τέλος, θα τεθούν σε εφαρμογή νέοι κανονισμοί για το Financial Fair Play (FFP) με στόχο το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα να παραμείνει στην κορυφή του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας, αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίσει μια σταθερή, βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς και ανταγωνιστική πυραμίδα ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά τα μέτρα είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι η οικονομική και η  βιωσιμότητα θα επιστρέψουν  σε όλα τα επίπεδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το ECA θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την UEFA και τους ενδιαφερόμενους φορείς για να διαμορφώσει αυτά τα σχέδια, τα οποία θα συζητηθούν στη Σύμβαση της UEFA για το μέλλον του ποδοσφαίρου αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Αυτή είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας.

2) Ισχυρότερες Σχέσεις ECA

Η δεύτερη προτεραιότητά μας είναι να ενισχύσουμε τις σχέσεις του ECA σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική οικογένεια, ιδιαίτερα με την UEFA. Ως οργανισμός, θα έχουμε πάντα άμεσες και ειλικρινείς συνομιλίες με την UEFA για πολλά θέματα. Και ενώ θα διαφωνήσουμε σε ορισμένα πράγματα, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το κοινό συμφέρον που μας δένει. Το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εξαρτάται από αυτό. Έχουμε καθήκον να βρούμε λύσεις στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε επειδή μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους και στόχους. Άλλωστε, το ECA και η UEFA μοιράζονται το ίδιο όραμα – πιστεύουμε και οι δύο ότι το ποδόσφαιρο είναι για όλους – είμαστε δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όχι δύο διαφορετικά νομίσματα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Το πιο πιεστικό είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με την UEFA για να βελτιστοποιήσουμε καλύτερα τα έσοδα από τις διοργανώσεις συλλόγων. Για το σκοπό αυτό, όπως γνωρίζετε, έχουμε διαπραγματευτεί πρόσφατα ένα Letter Of Intent με την UEFA για να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο για την εμπορευματοποίηση των UEFA Club Competitions (διοργανώσεις της Ευρωπαικής Συνομοσπονδίας) . Αυτό το νέο μοντέλο θα είναι μια κοινοπραξία μεταξύ του ECA και της UEFA με τελική ευθύνη για την επιχειρηματική και εμπορική πλευρά των διοργανώσεων των συλλόγων, με αποτέλεσμα νέες και καλύτερες στρατηγικές και διαχείριση εμπορικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, θα συνεργαστούμε με την UEFA για τρόπους μεγιστοποίησης της αξίας του νέου σχήματος μετά το 2024-γνωστό ως «ελβετικό μοντέλο»-και για τη βελτίωση των σχέσεων των συλλόγων με τις εθνικές ενώσεις, κάτι που είναι προς το συμφέρον όλων.

Η ECA πρέπει επίσης να συνεργαστεί στενότερα με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Και θα το κάνουμε. Έχουμε να λύσουμε σημαντικές προκλήσεις… η πιο επείγουσα από τις οποίες είναι το Διεθνές Ημερολόγιο Αγώνων-αυτό απαιτεί ειλικρινή συμμετοχή, όχι μονομερείς και συμφεροντολογικές αποφάσεις. Οι υπερβολικά προγραμματισμένοι και διαταραγμένοι αγώνες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ευημερία των παικτών-και οι Σύλλογοι φέρουν όλο τον κίνδυνο. Οι συμφωνίες και τα ΜΣ δεν πρέπει να σπάσουν – η ακεραιότητα και η εμπιστοσύνη είναι σημαντικές αξίες. Οι λίγκες μας έχουν ενδιαφερόμενα μέρη που υπολογίζουν στα ζωτικά έσοδα από αγώνες πρωταθλημάτων  σε τοπικό επίπεδο. Και οι διεθνείς διοργανώσεις  δεν μπορεί να πνίξουν  τις συνδέσεις των οπαδών και των ποδοσφαιριστών με τους συλλόγους , δίχως  τους οποίους ο διεθνής ανταγωνισμός δεν θα υπήρχε. Αυτό το ζήτημα είναι κρίσιμο για τους συλλόγους, τους ποδοσφαιριστές  και τους οπαδούς.

3) Σημαντικά οφέλη από τα μέλη του ECA

Η τρίτη προτεραιότητα είναι να κάνει το ECA να λειτουργεί καλύτερα για τα μέλη του – να παρέχει πολύτιμους πόρους για τους συλλόγους. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε, τι πρέπει να παρέχει το ECA για τα μέλη του; Για μένα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι αρκετό. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Το ECA έχει τεράστιες ανεκπλήρωτες δυνατότητες να βοηθήσει τους συλλόγους με πιο συγκεκριμένους τρόπους. Πρέπει να γίνουμε ένας κεντρικός κόμβος αριστείας – πάροχος της καλύτερης τεχνογνωσίας διαχείρισης συλλόγων στην αγορά. Αυτό σημαίνει παροχή συμβουλών και ευκαιριών για ιατρική, νομική, ανίχνευση, ανάπτυξη νέων και δικτύωση. Σημαίνει τη δημιουργία καλύτερων μαθημάτων στην κατηγορία για τη διαχείριση αθλημάτων. Σημαίνει σκέψη έξω από το κουτί. Για παράδειγμα, επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω … Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μάζες συλλογικών δεδομένων μας και τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μας για να δημιουργήσουμε περισσότερα έσοδα για όλους μας; Το ψηφιακό είναι το μέλλον. Πώς μπορούμε να κάνουμε τις ημέρες αγώνων έναν προορισμό-συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με τον αθλητισμό για να προσελκύσει το νέο κοινό;

Η αλλαγή συμβαίνει ήδη. Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο μήνα, εγκρίθηκε ότι το ECA θα σχηματίσει μια «Συμβουλευτική Επιτροπή Ποδοσφαίρου» από πρώην ποδοσφαιριστές , πρώην προπονητές και πρώην παράγοντες – μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά και εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Συνταξιούχοι ποδοσφαιριστές , προπονητές και παράγοντες  με ρωτούν συνεχώς πώς μπορούν να βοηθήσουν και τώρα η συμβολή τους θα μας βοηθήσει να καθοδηγήσουμε τα βήματά μας καθώς ενισχύουμε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Για να γίνει πραγματικότητα αυτή η αλλαγή στο πλαίσιο του ECA, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Θα ήθελα να συμμετέχουν όλοι … όχι μόνο η διοίκηση ή το Διοικητικό Συμβούλιο. Για να εξυπηρετήσει καλύτερα h ECA τα μέλη του, εξ ορισμού χρειαζόμαστε τη συμβολή και τη συμβολή όλων.

4) Διαφορετικότητα και ένταξη – που αντικατοπτρίζει όλη την Ευρώπη

Ο τέταρτος πυλώνας είναι ότι η διαφορετικότητα και η ένταξη πρέπει να είναι ο πυρήνας του νέου μας ECA . Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα δυνατά μας σημεία, αλλά προς το παρόν υστερούμε. Αν θέλουμε το ECA να είναι δύναμη αλλαγής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, χρειαζόμαστε το ECA να αντικατοπτρίζει όλη την Ευρώπη.

Πρώτον, ο μόνος τρόπος για να συμπεριλάβετε πραγματικά όλους είναι να αφαιρέσετε την πολιτική από το ποδόσφαιρο και να τερματίσετε τον ρατσισμό. Πρόεδρε Τσεφερίν , είμαστε ευθυγραμμισμένοι με την UEFA σε αυτό το θέμα. Επιπλέον, αντικατοπτρίζει όλα τα θέματα της Ευρώπης, που  σημαίνει επένδυση περισσότερο στο γυναικείο ποδόσφαιρο, παρά να αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή βαθμίδα ή εκ των υστέρων σκέψη. Όπως γνωρίζετε, ξεκινώντας αυτόν τον νέο κύκλο, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ανδρών θα επενδύει περισσότερα στο UEFA Women’s Champions League κάθε χρόνο – αυτό πρέπει να είναι το πρώτο βήμα πολλών. Θα πρέπει επίσης να εστιάσουμε στην ανάπτυξη προγραμμάτων ποδοσφαίρου για νέους και στους 247 συλλόγους  και σε όλα τα νέα μέλη του συλλόγου δικτύου. Όπως μόλις ανέφερα, η νέα μας «Συμβουλευτική ομάδα ποδοσφαίρου» από πρώην ποδοσφαιριστές , προπονητές και προπονητές μπορεί να βοηθήσει τους συλλόγους μας να αναπτύξουν την επόμενη γενιά ποδοσφαιριστών. και εργαζόμαστε επίσης με την UEFA σε διάφορα έργα για νέους, για παράδειγμα στην ομάδα εργασίας της UEFA Youth League (Πρωτάθλημα Νέων) .

Επιπλέον, οι μεταρρυθμίσεις που προωθούμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στην αρχή της ένταξης. Η νέα διάσκεψη της UEFA Europa είναι ένα φανταστικό παράδειγμα αυτού, με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να είναι πλέον χωρίς αποκλεισμούς για περισσότερους συλλόγους από ποτέ – σήμερα 20% περισσότερες ομάδες συμμετέχουν στις φάσεις των ομίλων των ευρωπαϊκών διαγωνισμών συλλόγων. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της συνεργασίας του ECA και της UEFA.

Επιπλέον, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το συμβούλιο του ECA ενέκρινε την επέκταση της συμμετοχής μας ώστε να συμπεριλάβει περισσότερους επαγγελματικούς συλλόγους στο δίκτυό μας, έτσι ώστε η ECA να είναι πόρος για περισσότερους ευρωπαϊκούς επαγγελματικούς συλλόγους. Θα ήθελα τη στήριξη της Γενικής Συνέλευσης για αυτήν την πρωτοβουλία και θα ήθελα να ευχαριστήσω μια στιγμή τη σκληρή δουλειά της ExCo και του Συμβουλίου του ECA σε αυτές τις πρωτοβουλίες.

5) Ανανεωμένο ECA / Ευρωπαικό ποδόσφαιρο πνεύμα και αξίες

Τέλος, μια προτεραιότητα που ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι αόρατη, αλλά θα πρέπει να είναι ορατή σε ό, τι κάνουμε: στο πνεύμα και τις αξίες του οργανισμού μας και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η «εναντίωση στη Super League» ηττήθηκε μέσω της ακεραιότητας, της ενότητας και της προστασίας των συμφερόντων κάθε μέλους της ευρωπαϊκής μας ποδοσφαιρικής κοινότητας. Αυτές οι τιμές πρέπει να καθορίζουν το ECA κάθε μέρα. Κάθε σύλλογος σέβεται εξίσου την  ECA. Και η αθλητική αξία που βασίζεται στον ανοιχτό ανταγωνισμό ήταν το θεμέλιο του συστήματος μας – οι σύλλογοι όλων των μεγεθών αξίζουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν το όνειρό τους σε ανοιχτούς αγώνες. Αυτές οι αξίες δεν μπορούν ποτέ να συμβιβαστούν. Επιπλέον, μόλις οι σύλλογοι συμφωνήσουν σε κάτι στο ECA, θα σταθούμε στο λόγο μας.

Όπως όλοι γνωρίζετε, οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι δεν είναι συνηθισμένες επιχειρήσεις, παίζουν τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό ρόλο στις τοπικές τους κοινότητες. Και στην καρδιά κάθε συλλόγου, μικρού και μεγάλου, βρίσκονται οι οπαδοί. Οι φίλαθλοι είναι ο κινητήρας του ποδοσφαίρου και πρέπει να προστατευτούν. Χωρίς αυτούς, το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

Αυτές είναι οι στρατηγικές προτεραιότητες που θα κάνουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πιο δυνατό απέναντι σε όλες τις τρέχουσες προκλήσεις μας.

Σύντομα θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας για σήμερα και αύριο, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων συνεδριάσεων ολομέλειας και (αύριο) τα βραβεία ECA, τα οποία γιορτάζουν όλα τα μέλη μας όχι μόνο τους νικητές. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα χωριστούμε σε υποδιαιρέσεις ή σε κλειστές ομάδες επειδή θέλω να είμαστε μαζί ως ένα ECA.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσουμε το πρόγραμμά μας, θέλω να πω ένα τελευταίο πράγμα. Τους τελευταίους μήνες, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αντιμετώπισε προκλήσεις όπως ποτέ άλλοτε. Οι άνθρωποι προσπάθησαν να μας διχάσουν. έχουν προσπαθήσει να μας χωρίσουν. έχουν προσπαθήσει να μας κάνουν πιο αδύναμους. Έχουν αποτύχει. Στην πραγματικότητα, έχουν πετύχει το ακριβώς αντίθετο – μας έφεραν κοντά. Μας έχουν κάνει πιο δυνατούς. Και αν όλοι συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ακεραιότητα. πλήρως αφοσιωμένοι στα ιδανικά μας. πλήρως αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον ως συνάδελφοι σύλλογοι. και πλήρως αφοσιωμένο στο ECA, τότε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν μπορεί παρά να ανθίσει.

Αυτό είναι το ένα μου αίτημα που ζητώ από όλους εσάς… να συνεργαστείτε ως μια οικογένεια, και αν το κάνουμε αυτό, τότε το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να είναι λαμπρότερο».


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ