ΝΔ: Κανονικά οι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ του 2019 -Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο (ηχιτικό)

«Προσλήψεις που αφορούν το έτος 2019 είναι αρμοδιότητα της υπάρχουσας κυβέρνησης. Διαγωνισμοί και προκηρύξεις που θα βρίσκονται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθούν κανονικά. Τίποτα δεν θα ακυρωθεί από μια κυβέρνηση της ΝΔ». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Γεωργαντά, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αθήνα 984» και την εκπομπή aftodioikisi.gr.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει ούτε πρόθεση ούτε λόγος για απολύσεις». Υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις και πρόσθεσε ότι απολύσεις έγιναν ότι υπήρχε μια έκτακτη ανάγκη». Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι όπου υπάρχουν παρανομίες με προσλήψεις «ορισμένου χρόνου» εκεί θα υπάρξουν μέτρα και απολύσεις.

Ο κ. Γεωργαντάς εμφανίστηκε αντίθετος με το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ που έφερε για ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή κάνοντα λόγο για «ύποπτη στιγμή», αφού «δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση για τις προσλήψεις για τα επόμενα έτη 2020 – 2021».

Ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε ότι ο καθορισμός του αριθμού των προσλήψεων από μια κυβέρνηση της ΝΔ θα καθοριστεί από την κατάσταση που θα παραλάβει και από τα στοιχεία που θα υπάρχουν για το συνολικό αριθμό τους.


ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΝΔ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Πηγή