Νέα πρόταση της Euroleague χωρίς τις ρωσικές ομάδες

Η πρώτη πρόταση για ακύρωση όλων των αγώνων των ομάδων της Ρωσίας δεν ήταν και τόσο δίκαιη και η Euroleague επέστρεψε με νέα και βελτιωμένη

Η νέα πρόταση που κατέθεσε η Euroleague για τη βαθμολογία χωρίς τις ομάδες της Ρωσίας φαίνεται πως είναι και πιο δίκαιη.

Κι αυτό γιατί η Euroleague επανήλθε, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα Basketnews, με μια νέα και βελτιωμένη πρόταση. Η οποία, σημειώνεται, θα τεθεί σε ψηφοφορία μέσα στο Σαββατοκύριακο κι έχει περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει.

Ποια είναι αυτή; Περιλαμβάνει τρεις αρχές.

Πρώτον, όσα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες της Ρωσίας (δηλαδή ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνικς Καζάν) έχουν γίνει ως τώρα, εξακολουθούν να μετρούν κανονικά στη βαθμολογία.

Δεύτερον, όσοι αγώνες απέναντι στις τρεις ρώσικες ομάδες απομένουν, θα ακυρωθούν. Αλλά δε θα υπάρχουν νίκες άνευ αγώνος, δηλαδή 20-0.

Τρίτον, όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι στην τελική βαθμολογία θα μετρά το ποσοστό επιτυχίας και όχι ο αριθμός των νικών. Απόλυτα φυσιολογικό να ισχύει κάτι τέτοιο από τη στιγμή κατά την οποία κάποιες ομάδες θα έχουν μεγαλύτερο ή μικρότερο αριθμό αγώνων.

Με βάση αυτό, λοιπόν, διαμορφώνεται μια πολύ πιο δίκαιη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός παραμένει στην 4η θέση (όπως ήταν και με τη βαθμολογία που θα προέκυπτε από την ακύρωση όλων των αγώνων των ομάδων της Ρωσίας) ενώ ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει 13ος (ήταν 14ος στην πρώτη πρόταση).

Βεβαίως υπάρχει μια διαφοροποίηση καθώς στη θέση 5, ανεβαίνει η Εφές όπως επίσης μπαίνει και στην οχτάδα η Φενέρμπαχτσε.

Δείτε και τη βαθμολογία με βάση την πρώτη πρόταση (ακύρωση όλων των αγώνων των ομάδων της Ρωσίας).

Το σύστημα φαίνεται πιο δίκαιο καθώς με την πρώτη πρόταση η Μπάγερν Μονάχου και η Μακάμπι απαλλάσσονταν από τις ήττες που είχαν με τις ρώσικες ομάδες κι έφταναν στην 5η και 7η θέση αντίστοιχα! Ενώ η Φενέρμπαχτσε έχανε τις τρεις νίκες κόντρα στους Ρώσους.

Όπως και ο Παναθηναϊκός έχανε τη νίκη επί της Ζενίτ


Πηγή