Νέα ρωσικά «βέλη» κατά της Ελλάδας – Τι είπε η Ζαχάροβα

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, με αφορμή αυτή τη φορά την απέλαση 12 διπλωματών, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα. 

Η τελευταία, μέσω του λογαριασμού της στο Telegram, ισχυρίζεται πως  υπάρχει… σύνδεση της απέλασης των διπλωματών με την επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, που επισκέφθηκε την Ελλάδα την επίμαχη περίοδο.
 
Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, μάλιστα, κάνοντας ένα άλμα λογικής  συνδέει την 6η Απριλίου με την επίθεση των Ναζί το 1941 και διερωτάται αν η επιλογή είναι συμπτωματική ή πρόκειται για έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό».

Η Ζαχάροβα, κάνει και ιστορική αναδρομική στις σχέσεις Αθήνας-Μόσχας, λέγοντας ότι «το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας. Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας», τονίζει, υπενθυμίζοντας την περσινή βοήθεια στην κατάσβεση των φωτιών.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η απέλαση των Ρώσων διπλωματών για λόγους ευρωατλαντικής αλληλεγγύης διαγράφουν το κοινό παρελθόν των δύο λαών. «Δεν είναι καν κακό που η ευρωατλαντική αλληλεγγύη διαγράφει το παρελθόν, τελικά το ποιον τιμά κανείς είναι κυρίαρχη επιλογή του έθνους. Είναι κακό που στερεί από τους ανθρώπους και τους λαούς το μέλλον, την ανεξαρτησία και το δικαίωμα σε αυτήν την κυρίαρχη επιλογή».
 


sofokleousin.gr