Νέντοβιτς: «Κάνεις δεν είχε καταλάβει πόσο σοβαρό ήταν…»

«Οι άνθρωποι στην Ιταλία δεν αντιλήφθηκαν από την αρχή την κατάσταση. Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες, οι καφετέριες ήταν γεμάτες, οι δρόμοι το ίδιο. Δεν είχα καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Όταν είδαμε πώς έχουν τα πράγματα, προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε τις αρχές και τις επιτροπές. Είπαμε μέσω της Ένωσης Παικτών πως έρχεται δύσκολη περίοδος και πως θα ήταν καλύτερο να ακυρώσουμε την διεξαγωγή των επόμενων παιχνιδιών. Μας είπαν ότι θα μας ακολουθήσουν σε οποιαδήποτε απόφαση, όμως αν δεν παίζαμε, θα ρισκάραμε πιθανή τιμωρία του συλλόγου, ή ακόμα και αποβολή από την Euroleague. Προειδοποιήσαμε, αλλά τότε δεν είχε κανένας θέμα εκτός Ιταλίας και δεν είδαν σοβαρά αυτά που είπαμε. Μετά όλα άλλαξαν. Έπρεπε να «καεί» κάποιος στην Ευρώπη για να καταλάβουν όλοι τι γίνεται» σχολίασε ο Νέντοβιτς.

«Δεν μπορώ να πω αν άργησαν σε κάποια απόφασή τους. Δεν είναι μονόπλευρη η κατάσταση, υπήρχαν πολλά στη μέση. Τώρα δεν αλλάζει και κάτι. Ξέραμε ότι η Euroleague θα ακολουθήσει το ΝΒΑ σε κάθε κίνησή του. Αυτό αφορά και το μέλλον της λίγκας. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε αυτό που πρέπει στις χώρες που ζούμε. Η υγεία είναι πάνω απ’όλα. Μέχρι να υπάρξει ομαλότητα δεν πρέπει να μιλάμε για μπάσκετ ή για την συνέχεια της Euroleague. Ελπίζουμε όλα να λυθούν σύντομα, δεν έχουμε συνηθίσει να μένουμε σπίτια μας τον Μάρτιο. Δεν θα ήταν κακό να αναβληθεί οριστικά η σεζόν. Θα ήταν όμως άδικο για την Εφές π.χ. να μην ολοκληρώσει την σεζόν, επειδή έχει την ευκαιρία να φτάσει μέχρι το τέλος και την κατάκτηση του τροπαίου. Ξέρω ότι οι άνθρωποι της Euroleague είναι ικανοί για μία δίκαιη απόφαση, θα περιμένουμε να δούμε το format όταν έρθει η ώρα» πρόσθεσε ο Σέρβος άσος.

Σε ότι άφορα την Αρμάνι, ο Νέντοβιτς ανέφερε: «Δουλεύουν καλοί άνθρωποι στο κλαμπ. Μας έδωσαν ό,τι χρειαστήκαμε κατά την διάρκεια της καραντίνας, δεν υπάρχει κανένα παράπονο. Δεν ανησυχούμε. Πιστεύουμε ότι ο κύριος Αρμάνι θα μας σεβαστεί και θα σεβαστεί τα συμβόλαιά μας. Στο ΝΒΑ υπάρχει ένα θέμα με τα συμβόλαια, αλλά υπάρχει και η ρήτρα για λόγους ανωτέρας βίας, όπως ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή μία φυσική καταστροφή και μία πανδημία. Στα κλαμπ της Ευρώπης δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Δεν ανησυχώ, αλλά τα χρήματα δεν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά που ζούμε. Μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχουν οι αθλητές στις λίγκες που ανακοίνωσαν οριστική διακοπή και έτσι θα χαθούν δύο ή τρεις μισθοί. Πιστεύω όμως ότι οι ομάδες θα σεβαστούν τους παίκτες».


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ