Ο Άγιαξ προσφέρει στις γυναίκες ασφαλές εργασιακό περιβάλλον!

Ο Άγιαξ δεν έμεινε στην παραίτητη του Οβερμαρς, προσέλαβε εταιρεία να ερευνήσει το γεγονός, αλλά και να προσφέρει ασφαλές περιβάλλον στις γυναίκες.

«Ντρέπομαι. Την περασμένη εβδομάδα ήρθα αντιμέτωπος με αναφορές σχετικά με τη συμπεριφορά μου. Αλλά και πώς αυτό επηρέασε άλλους. Δυστυχώς, δεν συνειδητοποίησα ότι ξεπερνούσα τα όρια, αλλά αυτό μου έγινε σαφές τις τελευταίες ημέρες. Το βλέπω και εγώ τώρα. Αλλά είναι πολύ αργά. Δεν βλέπω άλλη επιλογή από το να φύγω από τον Άγιαξ» τόνιζε ο τεχνικός διευθυντής του Άγιαξ στις 7 Φεβρουαρίου μετά την παραίτησή του για ακατάλληλα μηνύματα σε γυναίκες υπαλλήλους.

Ωστόσο, ο Αίαντας δεν έμεινε στην αποχώρηση του Οβερμαρς, προσέλαβε εταιρεία να ερευνήσει το γεγονός, αλλά και να καταθέσει πόρισμα και προτάσεις! Η έρευνα ολοκληρώθηκε και ο Αγιαξ είναι έτοιμος να ακολουθήσει πιστά τις συμβουλές της εταιρείας.

«Η έρευνα κατέστησε σαφές ότι αρκετές γυναίκες μέσα στον Άγιαξ έχουν έρθει αντιμέτωπες με ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Από άσχημα αστεία και υποτιμητικά ή προσβλητικά σχόλια, έως ένα ανεπιθύμητο χέρι γύρω από τον ώμο και άλλη παρεμβατική συμπεριφορά. Καμία γυναίκα δεν έχει κάνει καταγγελία. Το αναφέρουν όμως, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι τους ενοχλεί» τονίζεται μεταξύ άλλων ο Αγιαξ και δεσμεύεται να ακολουθήσει πιστά όλες τις προτάσεις, ώστε να προσφέρει σε αυτές τις γυναίκες ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Αναλυτικά οι προτάσεις της εταιρείας:

• Η προσέγγιση αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης συμπεριφοράς πρέπει να εισαχθεί με μελετημένο τρόπο και να έχει στόχο την αποτροπή.
• Καλή αποδοχή και διαχείριση των αναφορών για ανεπιθύμητες συμπεριφορές από τους έμπιστους σύμβουλους του κλαμπ. Αυτοί πρέπει να είναι προσβάσιμοι, καλά εκπαιδευμένοι και γνώριμοι μεταξύ του οργανισμού. Το ίδιο ισχύει και για τις επιλογές των διαμεσολαβητών.
• Επίσημες καταγγελίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται επαρκώς από μία εξειδικευμένη επιτροπή.
• Η ευθύνη για την πολιτική ενός συλλόγου είναι συνώνυμο της κορυφαίας διοίκησης και η κορυφαία διοίκηση πρέπει να αφοσιώνεται στην πολιτική της, έμμεσα ή άμεσα.
• Διευθυντές, προπονητές και υπεύθυνοι πρέπει να εξοικειωθούν με την ιδέα της ανεπιθύμητης συμπεριφοράς και να εκπαιδευτούν με σκοπό την αποτροπή της μέσω σεμιναρίων επίγνωσης, τα οποία θα περιλαμβάνουν και δια ζώσης εκπαίδευση.

gazzetta.gr


Πηγή