Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την πρόθεση για διακοπή του πρωταθλήματος

Το πρώτο σκέλος ήταν γνωστό. Στον ΕΣΑΚΕ συμφώνησαν να διακοπεί το πρωτάθλημα, όμως για να συμβεί αυτό πρέπει από κοινού με την ΕΟΚ να θέσουν το αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Έλα, όμως, που ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, όπως γράψαμε νωρίτερα. Ως εκ τούτου, δύσκολα θα υπάρξει από κοινού αίτημα, με τον κ. Αυγενάκη να είναι αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση για τη διακοπή.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:
«Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο πλανήτης προτεραιότητα για όλες και όλους μας είναι η προστασία της ζωής και της δημόσιας υγείας. Η προτροπή μας προς όλες και όλους που αγαπούν το μπάσκετ είναι να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και να ακολουθούν τις εντολές των ιατρών.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία φαινόμενο της πανδημίας του COVID 19, η οποία από τις 13 Μαρτίου 2020 οδήγησε στην αναστολή του Πρωταθλήματος της EKO Basket League και από τις 18 Μαρτίου 2020 σε αναστολή λειτουργίας των ΚΑΕ και του ΕΣΑΚΕ, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κατάσταση ανωτέρα βίας που απαιτεί άμεσες αποφάσεις.

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος και να συνεργασθεί με την ΕΟΚ για την επίτευξη συμφωνίας, προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, αφ’ ενός να διακόψει οριστικά το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της EKO Basket League (A1 Εθνικής Κατηγορίας) αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, λόγω ανωτέρας βίας με ειδική για αυτό νομοθετική ρύθμιση, κι αφ’ ετέρου να προβεί σε εξαιρετική νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει στον ΕΣΑΚΕ (κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων) το δικαίωμα να προβεί στην τροποποίηση της Προκήρυξης του άνω Πρωταθλήματος.

Οι ευχές, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για όλους τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται. Ευχή μας, επίσης, είναι μετά το τέλος αυτής της δοκιμασίας να σμίξουμε ξανά όλες και όλοι στα γήπεδα του μπάσκετ, προκειμένου να χαρούμε το αγαπημένο μας άθλημα. Και επιδίωξη μας αποτελεί στο νέο ραντεβού με τους φιλάθλους μας το Πρωτάθλημα μας να είναι ακόμη πιο ισχυρό».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΣΑΣ…


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ