Ο Κωστής Μαραβέγιας με την Καμεράτα στο Μέγαρο

O Κωστής Μαραβέγιας συναντά την Καμεράτα και αγαπημένους πολυτάλαντους ηθοποιούς που τραγουδούν Αριστοφάνη και Μολιέρο και φέρνουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής τους ήρωες από τις κωμωδίες της αρχαιότητας και τα σατιρικά πρόσωπα του 17ου αιώνα.

Η ιδιαίτερη αυτή σύμπραξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Κωστής Μαραβέγιας, η  Νάντια Κοντογεώργη, η Δήμητρα Σελεμίδου και ο Ίαν Στρατής υποδύονται μερικούς από τους εμβληματικούς ρόλους από πασίγνωστα έργα των σπουδαίων δραματουργών τραγουδώντας.

«Έχω τη χαρά και τη συγκίνηση να συμπράττω με μια σπουδαία Ελληνική ορχήστρα που μας κάνει περήφανους με την παρουσία της στο εξωτερικό, με μια ευφάνταστη και δημιουργική χορωδία που μεταμορφώνεται από λυρική χορωδία σε περιπαικτικό καυστικό Αριστοφανικό χορό πλαισιωμένη από αγαπημένους φίλους τραγουδιστές και ηθοποιούς. Μια γιορτή για τη συνάντηση της μουσικής με το θέατρο», σημειώνει ο Κωστής Μαραβέγιας για τη συνεργασία του με την Καμεράτα.

Ο αγαπημένος στο κοινό τραγουδιστής και συνθέτης έχει υπογράψει τη μουσική σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, στα μέτρα του ηθοποιού που θα ερμηνεύσει το ρόλο.

Ο μαέστρος Πάνος Βλάχος θα οδηγήσει από το πόντιουμ τους εξαιρετικά ταλαντούχους ηθοποιούς στη συνάντηση μέσα από τη μουσική με αγαπημένους ήρωες από τα κείμενα άλλοτε του Αριστοφάνη κι άλλοτε του Μολιέρου.

Ο πυρήνας, η κεντρική ιδέα για το μοτίβο και τη μελωδία θα είναι πάντα ο λόγος των σπουδαίων δραματουργών. Θα ακουστούν μουσικά θέματα και τραγούδια από τις παραστάσεις Λυσιστράτη(2017), Monaksxà (Ελληνικό Φεστιβάλ, 2016), Εκκλησιάζουσες (Εθνικό Θέατρο, 2015), Φωτεινό δωμάτιο (Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Αθηνών, 2015), Ο Φιλάργυρος του Μολιέρου (Εθνικό Θέατρο, 2014) και Aneraida (ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, 2005).

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 10 Απριλίου

Τιμές εισιτηρίων : Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: 9 ευρώ
Ζώνη Ε: 12
Ζώνη Δ: 18
Ζώνη Γ: 25
Ζώνη Β: 28
Ζώνη Α: 30
Διακεκριμένη Ζώνη: 35

Σολίστ: Κωστής Μαραβέγιας, Νάντια Κοντογιώργη, Δήμητρα Σελεμίδου, Ίαν Στρατής

Μουσική Διεύθυνση – Ενορχήστρωση : Πάνος Βλάχος
Ορχήστρα : Καμεράτα – Armonia Atenea


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ