Ο Βράνιες, το τατουάζ του και η εντολή της UEFA

Για ακόμη μία φορά ο Ογκνιεν Βράνιες γίνεται αρνητικό θέμα για εξωαγωνιστικούς λόγους στην ΑΕΚ… -Η κατάθεση του Βόσνιου κεντρικού αμυντικού της ΑΕΚ

Για ακόμη μία φορά ο Ογκνιεν Βράνιες γίνεται θέμα για εξωαγωνιστικούς λόγους στην ΑΕΚ…

Πιο συγκεκριμένα μετά την καταγγελία που έγινε στη FARE για τατουάζ του Ογκνιεν Βράνιες, η UEFA έκανε έρευνα. Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ έστειλε υπόμνημα με τις θέσεις του που έγιναν δεκτές και για αυτό δεν τιμωρήθηκε. Παρά μόνο πλέον έχει την υποχρέωση να παίζει με καλυμμένο το τατού με τον Μομτσίλο Τζούγιτς, διοικητή των Τσέτνικ.

Στο υπομνημά του ο Βράνιες ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το τατουάζ αυτό δεν ενέχει την παραμικρή πολιτική θέση, ότι δεν υποστηρίζει την παραμικρή ακραία πολιτική θέση σαν άνθρωπος και ότι για ένα μεγάλο κομμάτι των Σέρβων της Βοσνίας ο Τζούγιτς δεν αποτελεί εγκληματία, ούτε ναζιστή αλλά ήρωα πολέμου».

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Βράνιες θα συμμορφωθεί με την απόφαση για να καλύπτει το τατουάζ του στα παιχνίδια και δεν πρόκειται να προκαλέσει εκ νέου…

Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν η UEFA είχε ξεκινήσει έρευνα για το γεγονός ότι ο Βόσνιος στόπερ, είχε αγωνιστεί με τη Βελέζ έχοντας πάνω του φασιστικό σήμα και συγκεκριμένα ένα τατουάζ που έχει με τον ηγέτη των Τσέτνικ, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Μομτσίλο Τζούγιτς.

Οπως αναφέρει η βοσνιακή ιστοσελίδα «depo», η UEFA, απαίτησε από τον Βράνιες να κρύβει ή ακόμα να αφαιρέσει το συγκεκριμένο τατουάζ, αλλιώς δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Πάντως το συγκεκριμένο τατουάζ ήταν κι ένας από τους λόγους που ο 31χρονος στόπερ της ΑΕΚ, έχασε τη θέση του στην Εθνική Βοσνίας, καθώς υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τον κόσμο.

Τώρα όμως ο Βράνιες και με τις… επιταγές της UEFA καλείται να συμμορφωθεί.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ