ΟΦΗ: Το καλύτερο ξεκίνημα από την τελευταία χρονιά Γκέραρντ

Ο ΟΦΗ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, ανέτρεψε το προβάδισμα των Νεοσμυρνιωτών και έφτασε στην θριαμβευτική νίκη, με σκορ 4-1.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου, έπειτα από μια σεζόν, στην οποία σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στο μπαράζ με τον Πλατανιά, άλλαξε αγωνιστικό πρόσωπο και «πιάνει» επιδόσεις 20ετίας.

Οι Κρητικοί καταγράφουν την καλύτερη εκκίνηση στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1999-2000, όταν και κατάφεραν να βγουν Ευρώπη, στην τελευταία χρονιά του Ευγένιου Γκέραρντ στον πάγκο των Ομιλητών.

Τότε, ύστερα από έξι αγωνιστικές, ο ΟΦΗ μετρούσε επίσης 13 βαθμούς, τερματίζοντας στο τέλος στην τέταρτη θέση και κερδίζοντας το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA. Αστέρι των Κρητικών εκείνη τη χρονιά, ο Κοσταρικανός, Ρόναλντ Γκόμες που σημείωσε 19 γκολ.

Γενικότερα, όμως, το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του ΟΦΗ πραγματοποιήθηκε τη σεζόν 1986-87, όπου μετά από  έξι αγωνιστικές, είχε πέντε νίκες και μια ισοπαλία.

Το τέλος της χρονιάς θα δείξει αν θα επιβεβαιωθούν οι οιωνοί Ευρώπης, με τα μέχρι τώρα δεδομένα να δείχνουν ότι το σύνολο του Γιώργου Σίμου έχει όλα τα φόντα.

 

to10.gr