Οι αφανείς ήρωες ξανά στη μάχη για τον κοροναϊό – Νοσηλευτές από όλη την χώρα σπεύδουν να βοηθήσουν στη Θεσσαλονίκη

SOS εκπέμπουν όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς η πληρότητα έχει φτάσει το 94% στις ΜΕΘ-Covid.

Συγκεκριμένα υπάρχουν πια μόνο 12 κενές κλίνες στις ΜΕΘ- Covid που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης ( στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας).

Η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη, αλλά ιδιαίτερα κρίσιμη στην Αττική, καθώς η πρωτεύουσα έχει απομείνει μόνο με 53 κενές κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κοροναϊό.

Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη και άνιση μάχη ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η εθελοντική προσφορά των 10 νοσηλευτριών, οι οποίες από αύριο πιάνουν δουλειά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα σπεύδουν στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, οι 10 νοσηλεύτριες δεν θα είναι οι μόνες που θα μπουν στον αγώνα, καθώς και άλλοι υγειονομικοί έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μετατεθούν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Έκκληση για γιατρούς στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει πριν λίγες μέρες και ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, ο οποίος τότε είχε αναφέρει πως η κατάσταση είναι κρισιμότητα και πως δεν απέχουμε πολύ από τις εικόνες Ιταλίας του Μαρτίου.

«Ζητάμε γιατρούς από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς γιατροί ανταποκρίνονται επαρκώς και διαρκώς, αλλά δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε», είχε αναφέρει τότε ο κ. Εξαδάχτυλος.

Φαίνεται λοιπόν πως μετά τις ανακοινώσεις τόσο του υπουργείου όσο και των λοιμωξιολόγων, νοσηλευτές από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ από τον κοροναϊό  έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάνε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία. Οι αφανείς ήρωες ξανά στη μάχη για τον κοροναϊό – Νοσηλευτές από όλη την χώρα σπεύδουν να βοηθήσουν στη Θεσσαλονίκη 1

Βέβαια οι δέκα γυναίκες που βρεθούν αύριο στη Θεσσαλονίκη δεν είναι οι μοναδικές που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους για χάρη όσων έχουν ανάγκη.

Στο πρώτο κύμα του κοροναϊού, φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ συμμετείχαν εθελοντικά στην διαχείριση των ασθενών με COVID-19 κατόπιν πρόσκλησης της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής (Γ΄ΠΠΚ) στο ΓΝΑ « Η Σωτηρία».

Μάλιστα τότε το Associated Press είχε κάνει και εκτενές αφιέρωμα για τους 56 φοιτητές απόφοιτους της ιατρικής, οι οποίοι ουσιαστικά βρίσκονταν καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Covid-19 βοηθώντας το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. Οι αφανείς ήρωες ξανά στη μάχη για τον κοροναϊό – Νοσηλευτές από όλη την χώρα σπεύδουν να βοηθήσουν στη Θεσσαλονίκη 3

Πολύ πιθανό να ξεκινήσει πάλι το εθελοντικό πρόγραμμα φοιτητών στο «Σωτηρία»

Ωστόσο το πρόγραμμα εθελοντών έχει σταματήσει από το καλοκαίρι, όταν δηλαδή το νοσοκομείο είχε ελάχιστους ασθενείς που νοσηλεύονταν με κοροναϊο.

Αυτό ανέφερε στο in.gr  ο καθηγητής ιατρικής και ιατρικής ογκολογίας, Κώστα Συρίγος, που οργάνωσε το εθελοντικό πρόγραμμα κατάρτισης στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο κ. Συρίγος τόνισε πως το πρόγραμμα ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες και λειτούργησε άψογα κατά το πρώτο κύμα κοροναϊού.

Ωστόσο σταμάτησε τον Ιούλιο, αφενός επειδή  το νοσοκομείο είχε ελάχιστες νοσηλείες ασθενών με Covid-19, αφετέρου διότι οι φοιτητές ήθελαν να δώσουν εξετάσεις.

«Σκεπτόμαστε πολύ σοβαρά να ξεκινήσουμε ξανά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο νοσοκομείο μας», ανέφερε ο καθηγητής παθολογίας-ογκολογίας, τονίζοντας πως στο «Σωτηρία» αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν νοσηλεύτριες που εργάζονται εθελοντικά, όπως στην περίπτωση του Ιπποκράτειου.

Ακολουθήστε το Οι αφανείς ήρωες ξανά στη μάχη για τον κοροναϊό – Νοσηλευτές από όλη την χώρα σπεύδουν να βοηθήσουν στη Θεσσαλονίκη 5στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Οι αφανείς ήρωες ξανά στη μάχη για τον κοροναϊό – Νοσηλευτές από όλη την χώρα σπεύδουν να βοηθήσουν στη Θεσσαλονίκη 5

Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ