Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι στις εκκλησίες υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που είναι ευάλωτοι και πρέπει να προστατευτούν.

Αυστηρές θα είναι οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται σε πιστούς, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και δεν προσκομίζουν rapid test κατά την επίσκεψή τους στην εκκλησία, όπως τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

O ίδιος είπε: «Στις εκκλησίες πηγαίνουν άνθρωποι ηλικιών που είναι ευάλωτοι στον κορωνοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί κι έχει περάσει το διάστημα που έχουν ανοσία είτε είναι ανεμβολίαστοι.

Εκεί από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο είπαμε ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θωρακισμένοι. Είπαμε λοιπόν ότι θα απαιτείται το τεστ μετά και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου και οι επίτροποι της εκκλησίας θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της Πολιτείας θα κάνουν κι εκεί ελέγχους. Οι πιστοί οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν».

Είπε ακόμα ότι στους ελέγχους που θα πραγματοποιούνται, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στη λήψη πρόσθετων μέτρων για τους ανεμβολίαστους

Συγκεκριμένα, είπε: «Όλες οι χώρες προσαρμόζουν τη στρατηγική τους και από την πρώτη στιγμή αυτό είπαμε κι εμείς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι δε θα αλλάξουμε τη στρατηγική μας και θα αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα την πανδημία εκεί που δεχόμαστε μεγάλη πίεση και θα καταβάλλουμε προσπάθειες να παραμείνει η οικονομία σε λειτουργία και η κοινωνία ανοιχτή. Τα βασικά κομμάτια της στρατηγικής μας δεν έχουν αλλάξει».


vradini.gr