Οκτώ συμβουλές για να αγοράσετε το σωστό νούμερο παπουτσιών





Ο σωστός τύπος αλλά και το σωστό μέγεθος των παπουτσιών που φοράμε έχει τεράστια σημασία. Εκτός από την εικόνα μας, επηρεάζει την άνεσή μας σε καθημερινό επίπεδο και μακροχρόνια την ίδια την υγεία μας. Εκτός από τον πολύ δυσάρεστο πόνο στο πέλμα, τα άβολα παπούτσια είναι ικανά να βλάψουν και τη μέση μας, καθώς οδηγούν σε κακή στάση σώματος. Επομένως, όσο εντυπωσιακές και αν είναι εκείνες οι κόκκινες γόβες, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε πως έχουν και τη σωστή εφαρμογή στο πόδι σας. Τα παρακάτω tips θα εξασφαλίσουν ότι το επόμενο ζευγάρι θα είναι ακριβώς στα μέτρα σας!

Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε παπούτσια

  • Θέμα timing: Προτιμήστε τις απογευματινές ώρες για τη βόλτα σας στα καταστήματα υποδημάτων. Τα πόδια μας πρήζονται και επομένως μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Δώστε – και σταθείτε – προσοχή: Θυμάστε τη χαρακτηριστική κίνηση των πωλητών που πιέζουν το μπροστινό μέρος του παπουτσιού που δοκιμάζετε; Αντιγράψτε τη. Θα πρέπει να μένουν 1 – 2 εκατοστά περιθώριο γιατί όταν περπατάμε, το πέλμα μας μετακινείται μπροστά.
  • Έμφαση στις κάλτσες: Δεν έχει νόημα να δοκιμάσετε ένα πέδιλο φορώντας χοντρές, μάλλινες κάλτσες, ούτε ένα αρβυλάκι φορώντας λεπτό καλσόν.
  • Να είστε δύσπιστη: Μπορεί στο 99% των περιπτώσεων το νούμερό σας να είναι το 39, όμως αυτή η γνώση δεν αρκεί για να επιλέξετε παπούτσια. Κάθε εταιρεία διαφοροποιείται ελαφρώς ως προς τα νούμερα, ενώ το πόδι μας δεν αποκλείεται να μεγαλώσει κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής μας.
  • Κάντε τα μια βόλτα: Περπατήστε μέσα στο μαγαζί για να δείτε αν τα παπούτσια σας προσφέρουν αρκετό χώρο και άνεση. Ποτέ μην προχωράτε σε αγορά με βάση την πεποίθηση ότι «θα ανοίξουν». Ακόμη και αν συμβεί, δεν υπάρχει λόγος να υποφέρετε μέχρι τότε!
  • Δεν μετράει μόνο το μήκος: Αν το παπούτσι σας χτυπά στα πλάγια, το πιθανότερο είναι ότι ακόμη και αν το πάρετε ένα νούμερο μεγαλύτερο το πρόβλημα θα παραμείνει. Σε περίπτωση που θέλετε πολύ να αποκτήσετε τα συγκεκριμένα παπούτσια, ρωτήστε τον πωλητή ή την πωλήτρια αν υπάρχει αντίστοιχο σχέδιο σε φαρδύτερη γραμμή.
  • Εκτιμήστε τον εσωτερικό του κόσμο: Χαϊδέψτε το μέσα μέρος του παπουτσιού για να ελέγξετε αν υπάρχουν ραφές, ταμπελάκια ή σκληρά σημεία που ενδέχεται να σας «χτυπήσουν».
  • Σταθερά βήματα: Περιεργαστείτε τις σόλες. Είναι σταθερά συνδεδεμένες με το υπόλοιπο παπούτσι ή ενδέχεται να… σας χαιρετίσουν σύντομα; Είναι πιθανό να γλιστρούν; Έχουν αρκετό πάχος ώστε να προφυλάσσουν το πέλμα σας από τις κακοτοπιές; Όταν δοκιμάσετε τα παπούτσια αναζητήστε διαφορετικές επιφάνειες μέσα στο κατάστημα. Αισθάνεστε τη διαφορά του πατώματος με το χαλί;

www.in.gr








agrinio24.gr