Ολλανδία : Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν άνδρα μετά την επίθεση στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα μετά από πολλούς πυροβολισμούς στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στη Χάγη, προκαλώντας ζημιές, αλλά κανέναν τραυματισμό.

Το περιστατικό συνέβη μια μέρα μετά την έκρηξη μιας βόμβας την ημέρα μνήμης του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, στην οποία παρευρέθηκαν ξένοι διπλωμάτες. Ο 40χρονος ύποπτος συνελήφθη στο Zoetermeer, 10 μίλια (16 χλμ.) από τη Χάγη, περίπου οκτώ ώρες μετά τους πυροβολισμούς στις 6 π.μ.

«Η έρευνα οδήγησε στον ύποπτο του Zoetermeer και ο άνδρας συνελήφθη σε ένα σπίτι στο Zoetermeer», ανέφερε η αστυνομία της Χάγης σε δήλωση.

«Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν επίσης ένα επιβατικό αυτοκίνητο για περαιτέρω έρευνα. Ο ύποπτος κρατείται και θα ανακριθεί».

Η αστυνομία βρήκε αρκετές σφαίρες έξω από την πρεσβεία, ανέφεραν. Πολλές τρύπες στα παράθυρα ήταν δυνατόν να παρατηρηθούν, δήλωσε ένας δημοσιογράφος της Agence France-Presse.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στίβεν βαν Σάντεν δήλωσε ότι διενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση που περιελάμβανε «ίχνη στις τρύπες και τις σφαίρες». Η Σαουδική πρεσβεία επιβεβαίωσε ότι κανένας από τους υπαλλήλους της δεν τραυματίστηκε και είπε ότι είχε συμβουλεύσει τους Σαουδάραβες πολίτες στις Κάτω Χώρες να «επιδείξουν προσοχή».

«Οι αξιωματικοί ασφαλείας της Πρεσβείας ενημέρωσαν τις αρχές ασφαλείας για το συμβάν μόλις αυτό συνέβη», ανέφερε η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Η Σαουδική κυβέρνηση «καταδικάζει αυτήν τη δειλή επίθεση και ευχαριστεί τις ολλανδικές αρχές για την άμεση απάντησή τους».

Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι «το παίρνει πολύ σοβαρά και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας».

Την Τετάρτη, μια βόμβα σε ένα μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα χτύπησε τον εορτασμό της Ημέρας Ανακωχής, που παρευρέθησαν διπλωμάτες από τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν.Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ