Ολυμπιακοί Αγώνες: Κέντρο ελέγχου μολυσματικών ασθενειών στο Τόκιο – Ο κορονοϊός στο… στόχαστρο

Η δομή αυτή θα έχει το μεγάλο καθήκον του συντονισμού των ελέγχων και στη συνέχεια τον εντοπισμό ατόμων που έχουν μολυνθεί με κορονοϊό, την απομόνωση και τη θεραπεία τους, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 λόγω του κορονοϊού, σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα κέντρο ελέγχου μολυσματικών ασθενειών κατά τη διάρκεια των Αγώνων, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 23 Ιουλίου-8 Αυγούστου.

Αυτή η δομή θα έχει το μεγάλο καθήκον του συντονισμού των ελέγχων και στη συνέχεια τον εντοπισμό ατόμων που έχουν μολυνθεί με κορονοϊό, την απομόνωση και τη θεραπεία τους.

«Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, η αποστολή του κέντρου θα είναι να συντονίζει τα πιλοτικά αντι-μολυσματικά μέτρα σε συνεργασία με τα τοπικά κέντρα υγείας και υγιεινής και ένα ιατρείο που θα βρίσκεται στο Ολυμπιακό χωριό» δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής.

Ο κ. Μούτο έκανε δηλώσεις μετά από μια συνάντηση της ομάδας εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των διοργανωτών, των δημοτικών αρχών και της κυβέρνησης, η οποία συγκροτήθηκε για την ανάπτυξη των κατευθυντήριων γραμμών για την πολιτική υγείας των Αγώνων.

Αυτή η ομάδα έχει ήδη συζητήσει μέτρα, όπως η απαγόρευση χειραψιών, ο περιορισμός κίνησης των αθλητών και ο καθορισμός δεσμευμένων διαδρομών, προκειμένου να περιοριστεί η επαφή και η έκθεση στον ιό. Πάντως, δεν αναμένεται τελική απόφαση πριν από τους πρώτους μήνες του 2021.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ