Παγωμένη σούπα βελουτέ πατάτα-πράσο
Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα κρύο πιάτο σούπας για να δροσιστείτε από τον καύσωνα. Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε σούπα βελουτέ πατάτα-πράσο, την οποία μπορείτε να καταναλώσετε από το πρωί έως το βράδυ.
Υλικά
1 κούπα ζωμό κότας ή λαχανικών
2 κ.σ. βούτυρο χωρίς αλάτι
2 πράσα
½ κ.γ. αλάτι
σχοινόπρασο
2 κούπες πατάτες σε λεπτά φετάκια
2 κούπες παγάκια
1 κούπες κρέμα γάλακτος
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Προσθέτουμε μια κούπα ζωμό σε μια μπασίνα και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά. Παράλληλα πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες, τα πράσα στο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε σε ταψί και στο φούρνο, για περίπου 4’, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ζεσταίνουμε καλά τον υπόλοιπο ζωμό. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και το αλάτι στα πράσα με τις πατάτες. Ανακατεύουμε για περίπου 2’ μέχρι να μαλακώσουν κι άλλο. Βγάζουμε το ζωμό από το ψυγείο και μαζί με τις μισές πατάτες πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωμένη μπασίνα και προσθέτουμε τα παγάκια. Μεταφέρουμε τις υπόλοιπες πατάτες, τα πράσα και τον υπόλοιπο ζωμό στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα παγάκια. Σερβίρουμε με γαρνιτούρα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Καλή απόλαυση!