Παγώνη: Να φοράμε μάσκα – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα (vid)

Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega, έκανε έκκληση να φοράμε μάσκα, η οποία όχι μόνο μας προστατεύει από κορωνοϊό, αλλά και από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει προκύψει, εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε: «Έχουμε αρκετό κόσμο με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αναπνευστικά προβλήματα. Θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και ο κόσμος να μην κυκλοφορεί έξω, γιατί η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Πρέπει να φοράμε μάσκα που να καλύπτει και μύτη και στόμα.

Όσοι βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους και κυκλοφορούν θα πρέπει να φορούν μάσκα. Είναι σημαντικό αυτές τις ημέρες που μαίνονται οι φωτιές να δείξουν προσοχή όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Ελπίζω μέσα στις επόμενες ημέρες να έχει σταματήσει αυτή η ιστορία».

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που έχουν προκύψει λόγω των πυρκαγιών έχουν προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες στα νοσοκομεία, τα οποία παλεύουν με γεννήτριες για να τις αντιμετωπίσουν.

H κα Παγώνη είπε: «Οι εισαγωγές είναι σταδιακές στις απλές κλίνες covid. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Σε λίγο καιρό θα επιστρέψουν όσοι γυρίσανε από διακοπές. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να εμβολιαστούν μόλις γυρίσουν. Δεν θα φτάσουμε το τείχος ανοσίας που είχαμε στόχο το 80% στο τέλος Αυγούστου, γιατί ο καύσωνας και οι φωτιές έχουν προκαλέσει ελάττωση στα ραντεβού για εμβολιασμό».

Επειδή τα μέτωπα είναι δύο, κορωνοϊός και πυρκαγιές, η μάσκα είναι βασικό εξάρτημα για όλους μας αυτές τις ημέρες.

«Μετά από ενάμισι χρόνο είναι ανάγκη κάποιος να πει φορέστε μάσκα όπου υπάρχει πολύς κόσμος; 18 μήνες την παλεύουμε! Δεν ξέρουμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό; Πιεστήκαμε τόσους μήνες, από την άλλη όμως υπάρχει η πίεση από τη νόσο. Φτάσαμε τα 3.00ο κρούσματα. Δεν είναι αστείο! Έκκληση: όσοι γυρίζουν να πάνε να εμβολιαστούν», ξέσπασε.

Όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Θα μπούμε σε ένα φθινόπωρο και θα πρέπει να φτιάξουμε ένα τείχος ανοσίας. Γενικό lockdown δεν μπορεί να γίνει. Οικονομικά θα καταστραφούν πολλές οικογένειες. Όπου χρειαστούν μέτρα τοπικά, πρέπει να παρθούν», πρόσθεσε.

«Είναι τραγικά αυτά που ζούμε αυτές τις μέρες. Όλοι πρέπει να είμαστε μαζί και η κριτική που πρέπει να κάνουμε να γίνει μετά το τέλος αυτής της ιστορίας. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε πως θα σωθούν οι οικογένειες αυτές, τα σπίτια τους, οι άνθρωπο αυτοί παλεύουν με ένα τενεκέ νερό να σβήσουν τις φλόγες…», είπε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε ότι οι πυροσβέστες έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους αυτές τις ημέρες.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ