Παναθηναϊκός: Ιστορικό βήμα! Έπεσαν οι υπογραφές για τον Βοτανικό!

Τεράστια είδηση για τον Παναθηναϊκό, που αφορά το γηπεδικό ζήτημα της ομάδας και το πρότζεκτ του Βοτανικού.

Ιστορική ημέρα για τον σύλλογο και την επίλυση του γηπεδού ζητήματος! Όπως έγινε γνωστό, ο Παναθηναϊκός (ΠΑΕ και Ερασιτέχνης) έβαλε την υπογραφή του σε μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση, τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και με όμιλο τραπεζών για την υλοποίηση του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης του πρότζεκτ του Βοτανικού.

Η έγγραφη αυτή δέσμευση όλων των εμπλεκομένων πλευρών, βάζει αυτό το τεράστιο έργο σε… ράγες υλοποίησης, αφού δεν υπάρχουν εμπόδια στο «δρόμο» (υπάρχει ψηφισμένος νόμος ενώ υπάρχει η σύμπραξη όλων των αρχών του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης).

Όπως έγινε γνωστό, η κατασκευή του έργου της Διπλής Ανάπλασης θα αρχίσει στο τέλος του 2021 και θα ολοκληρωθεί το 2023.

Το πλάνο προβλέπει γήπεδο ποδοσφαίρου περίπου 35 χιλιάδων θέσεων, εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη και εμπορικούς χώρους. Όσο για το κλειστό του μπάσκετ, έχει μείνει εκτός Διπλής Ανάπλασης (γιατί δεν προβλεπόταν από τον ήδη ψηφισμένο νόμο) και στόχος είναι να χτιστεί σε όμορο οικόπεδο σε μια επόμενη φάση.

Η υπογραφή στις διμερείς συμφωνίες και η σχετική μελέτη είναι τα επόμενα βήματα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της υλοποίησης του έργου σε 36 μήνες.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ