Πάνω από 1.000 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στον Ισημερινό

Αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 καταγράφηκε χθες Κυριακή 29 Νοεμβρίου σε όλες — και τις 24 — επαρχίες του Ισημερινού, με τον αριθμό των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 1.208 μέσα σε μια ημέρα και τις 192.117 συνολικά, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του κράτους των Άνδεων.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 51 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 8.989 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Το υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι η επαρχία Πιτσίντσα, το επίκεντρο της πανδημίας το τρέχον διάστημα, όπου υπάγεται διοικητικά η πρωτεύουσα Κίτο, έχει καταγράψει το 36,2% των μολύνσεων στον Ισημερινό (69.513 περιπτώσεις) και 1.949 θανάτους.

Ο Ισημερινός, όπου τα περιοριστικά μέτρα άρχισαν να αίρονται τον Ιούνιο για να αναζωογονηθεί η οικονομία, έπειτα από τρεις μήνες υποχρεωτικής καραντίνας, αναμένει να έχει στη διάθεσή του μια πρώτη παρτίδα 50.000 εμβολίων εναντίον του νέου κορονοϊού μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει αναγγείλει πως θα αγοράσει 18 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, προκειμένου να ανοσοποιηθεί το 65% του πληθυσμού, ή περίπου 9 εκατ. πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ