ΠΑΟΚ: Παίρνει το 80% του Κουαλιάτα, όπως επιβεβαίωσε και ο Χόρχε Μπάριος

Η μεταγραφή του Νικολά Κουαλιάτα έχει μπει στις «ράγες», με τον Χόρχε Μπάριος να επιβεβαιώνει την προφορική συμφωνία της Μοντεβιδέο Γουόντερερς με τον ΠΑΟΚ για τον 22χρονο Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό.

Η Μοντεβιδέο Γούντερερς αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την πρόταση του ΠΑΟΚ για την αγορά του Νικολά Κουαλιάτα, αντί 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, με την συγκεκριμένη υπόθεση να προχωράει και να επιβεβαιώνεται δια στόματος του Χόρχε Μπάριος.

Ο Ουρουγουανός πρώην μέσος του Ολυμπιακού και του Λεβαδειακού, με προπονητική καριέρα σε αρκετές ελληνικές ομάδες (Δόξα, Καβάλα, Νίκη Βόλου, Ιωνικός), εδώ και ένα μεγάλο διάστημα είναι στο διοικητικό συμβούλιο των Γούντερερς, άρα είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το προχωρημένο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό, o οποίος είχε συμβόλαιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 με την ομάδα από το Μοντεβιδέο.

Όπως είπε το μεσημέρι της Παρασκευής (29/4) μιλώντας στο Metropolis 95,5, η μεταγραφή είναι «τελειωμένη». Ο «Δικέφαλος» θα πάρει το 80% των δικαιωμάτων του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή και το υπόλοιπο 20% παραμένει στην ομάδα του Μοντεβιδέο και στον ατζέντη του.

«Πριν 3-4 μέρες έγινε η προσφορά και την δεχθήκαμε γιατί η πρώτη προσφορά πριν 4-5 μήνες ήταν μικρή. Τώρα ήταν καλύτερη και συμφωνήσαμε γιατί χρειαζόμαστε τα χρήματα και το παιδί θέλει να παίξει στην Ευρώπη. Ισχύει αυτό που γράφτηκε για τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ», υποστήριξε ο Χόρχε Μπάριος.

Για να προχωρήσει η πώληση του Νικολά Κουαλιάτα στον ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Μοντεβιδέο Γούντερερς. Το αποτέλεσμα ήταν 8-3 και κάπως έτσι «άναψε το πράσινο φως» για την παραχώρηση του παίκτη. Ανάμεσα στις τρεις αρνητικές ψήφους ήταν και του Μπάριος, ο οποίος ήθελε ένα μεγαλύτερο ποσό, όπως είπε, πάνω από τα 4 εκατομμύρια δολάρια, που πίστευε ότι θα μπορούσε να φτάσει η αξία του ποδοσφαιριστή αν έμενε ακόμα ένα χρόνο στην Ουρουγουάη.

Στη Μικράς Ασίας γνωρίζουν όλα όσα ανέφερε ο 61χρονος Μπάριος, ωστόσο μέχρι να προχωρήσει η ανταλλαγή των υπογεγραμμένων εγγράφων, που θα επικυρώνει την απόκτηση του 22χρονου Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή, προτιμούν να κρατήσουν στάση αναμονής.


Πηγή