Παραδοσιακά μουστοκούλουρα





Υλικά:

80γρ. ζάχαρη
100γρ. μέλι
60γρ. βούτυρο
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι πετιμέζι
20γρ. αμμωνία
1 ποτήρι νερό
½ ποτήρι κονιάκ
Λίγη κανέλα
Λίγο αλάτι
Γαρύφαλλα σε σκόνη

Διαδικασία:

1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την αμμωνία με το νερό και έπειτα προσθέστε όλα τα υλικά.
2. Ζυμώστε καλά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.
3. Αφήστε την περίπου για μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά κόβοντας μικρά κομμάτια, πλάστε τα κουλουράκια σε στρογγυλό σχήμα.
4. Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε τα στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

vita.gr







agrinio24.gr