Παραγωγικός βήχας; Ανακουφιστείτε άμεσα, φυσικά και αποτελεσματικά


Ο χειμώνας φέρνει μαζί του την γρίπη, το κρυολόγημα και τις εποχιακές ιώσεις, που αφορούν κυρίως στο αναπνευστικό σύστημα και μας ταλαιπωρούν.

Οι συνεχείς εναλλαγές της θερμοκρασίας είναι η κύρια αιτία εμφάνισης μίας ίωσης, ενώ η κακή διατροφή, η κούραση και η αυξημένη υγρασία, αποτελούν επιπλέον παράγοντες για ανάπτυξη ρινοφαρυγγίτιδας, αμυγδαλίτιδας, κ.ά.

Δύο από τα βασικά  συμπτώματα των ιώσεων, ή του κρυολογήματος, είναι  ο βήχας, που αποτελεί έναν πολύ χρήσιμο μηχανισμό άμυνας του αναπνευστικού συστήματος και ο πονόλαιμος.  

Για την αντιμετώπιση των ιώσεων δεν πρέπει να λαμβάνουμε αντιβίωση.
Η χορήγηση αντιβίωσης είναι αναγκαία, όταν υπάρχουν επιπλοκές της ίωσης (π.χ. αμυγδαλύτιδα, φαρυγγίτιδα κλπ) και μόνο μετά από τη συμβουλή του γιατρού. 

Πώς θα μετριάσετε τα συμπτώματα:

    • Καταναλώνετε  ζεστά  ροφήματα, καθώς βοηθούν στη ρευστοποίηση τυχόν εκκρίσεων από τη μύτη ή το στόμα. 
  • Υιοθετήστε υγιεινή διατροφή με φρούτα και λαχανικά
    • Να κοιμόσαστε τουλάχιστον  7-8 ώρες  την ημέρα
  • Ανακουφιστείτε άμεσα και αποτελεσματικά από τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον παραγωγικό βήχα με τη χρήση του Ιviprosil, του συμπληρώματος διατροφής με αποχρεμπτικές και βλεννολυτικές ιδιότητες, που περιέχει  εκχύλισμα φύλλων κισσού, χωρίς αλκοόλη και συντηρητικά και με γεύση φρούτων. Η μορφή του είναι σε διασπειρόμενες ταινίες (thin films) στο στόμα (μονοδόσεις), που απελευθερώνουν το εκχύλισμα φύλλων κισσού στον οργανισμό. Σε μία κατηγορία προϊόντων φαρμακείου που κυριαρχείται από τα παραδοσιακά σιρόπια και τους δοσομετρητές, οι διασπειρόμενες ταινίες του Iviprosil αποτελούν μοναδική καινοτομία, καθώς προσφέρουν μεγάλη ευκολία στη χρήση και στη μεταφορά (on-the-go). Ο καταναλωτής μπορεί να τις έχει κάθε στιγμή μαζί του: στην εργασία, στο δρόμο, στην εκδρομή, στο εστιατόριο, στον κινηματογράφο! Είναι κατάλληλο και για ενήλικες με δυσκολίες στην κατάποση, ή με υψηλό κίνδυνο αναρρόφησης και παιδιά από 2 ετών και άνω. 
  • Χρησιμοποιήστε συσκευή ατμού ή υγραντήρα στο υπνοδωμάτιό σας 
  • Αποφύγετε οπωσδήποτε το κάπνισμα αλλά και το παθητικό κάπνισμα
  • Αερίστε καθημερινά το σπίτι για αρκετή ώρα κάθε φορά. Οι γιατροί συνιστούν προσοχή σε κλειστούς χώρους, συχνή πλύση των χεριών και καλό καθαρισμό των επιφανειών και αντικειμένων, με τα οποία υπάρχει καθημερινή επαφή. 

Μιχαηλίδης Δημήτριος

Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος

Επιμ. Β’ Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκ. Metropolitan Hospital



agrinio24.gr