Παραιτήθηκε ο Άντριου Κουόμο μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση του Άντριου Κουόμο για αποχώρηση από τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης μετά το πλήθος κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση που του αποδόθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Είχε προηγηθεί η έκθεση της γενικής εισαγγελέως που ερεύνησε τις καταγγελίες 11 γυναικών εναντίον του Δημοκρατικού πολιτικού, η οποία και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «ο Κουόμο πρέπει να φύγει εδώ και τώρα». Την ίδια άποψη είχε εκφράσει τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όσο και η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόσι, αλλά και το 59% των Νεοϋορκέζων σύμφωνα με τελευταία σχετική σφυγμομέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της εβδομάδας η Μπρίτανι Κομίσο, μία από τις 11 καταγγέλλουσες δήλωσε δημόσια ότι το 2019 και το 2020 ο κυβερνήτης «ήρθε σε στενή επαφή μαζί της» σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού όταν «έφτασε κάτω από τη μπλούζα της και της έπιασε το στήθος». Κατά τη διάρκεια ενός άλλου περιστατικού, ενώ η ίδια, που εργαζόταν ως βοηθός του, τράβηξε μια selfie, ο Κουόμο «έβαλε το χέρι του και της θώπευσε τα οπίσθια».

Στη διάρκεια της θητείας της στο πλευρό του, ο Κουόμο τη ρώτησε επίσης αν μπορεί να τη φιλήσει, φέρνοντάς την σε δύσκολη θέση, διέτρεξε με το δάχτυλό του τον αφαλό της μέχρι και τον γοφό της πάνω από τα ρούχα της, τη ρώτησε γιατί θέλει να παντρευτεί αφού «ο γάμος περιορίζει τις σεξουαλικές ορμές» και την ενημέρωσε ότι στις προδιαγραφές της γυναίκας που θα ήθελε ως σύντροφο είναι «να αντέχει τον πόνο»!

«Αυτό που μου έκανε ήταν έγκλημα» δήλωσε η Μπρίτανι Κομίσο στο CBS This Morning και στην Times Union. «Παραβίασε το νόμο» είπε, σπάζοντας τη σιωπή της.

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ