Πατάτες γεμιστές με αβγό και μπέικον
2 μέτριες πατάτες
2 κ. σούπας βούτυρο
3 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
4 φέτες μπέικον
4 μεγάλα αβγά
1/2 φλ. τυρί τριμμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και με ένα πιρούνι τρύπησε τις πατάτες σε όλη την επιφάνειά τους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήσε το μπέικον για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό.
Βάλε τις πατάτες απευθείας στη σχάρα του φούρνου (τοποθέτησε από κάτω ένα ταψί για να μαζέψει τα υγρά) και ψήσε για περίπου 45 λεπτά.
Αφαίρεσε τις πατάτες από το φούρνο και άφησέ τες να κρυώσουν για 15 λεπτά.
Κόψε τις πατάτες στη μέση κάθετα και με ένα κουτάλι αφαίρεσε όση περισσότερη ψίχα μπορείς και βάζοντάς τη σε ένα μπολ.
Πρόσθεσε το βούτυρο στην ψίχα της πατάτας και αλατοπιπέρωσε το μείγμα.
Μοίρασε το μείγμα στις γόνδολες πατάτας και από πάνω πασπάλισε μια κουταλιάτυρί στην καθεμία.
Μοίρασε και τις φέτες μπέικον και από πάνω σπάσε από ένα αβγό.
Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήσε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αβγά.
Σέρβιρε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο τυρί.