Πατατοσαλάτα με αβγό και μυρωδικά


Μια πατατοσαλάτα με αβγό και μυρωδικά είναι ένα ελαφρύ πιάτο τόσο για το μεσημέρι όσο και το βράδυ.

Υλικά

1 κιλό πατάτες πλυμένες και κομμένες σε καρέ
1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένα σε μικρά καρέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνηθο ψιλοκομμένο
2 βραστά αβγά κομμένα στα 4
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ. σ. μουστάρδα
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
2 κ. σ. ξίδι
1 κ. σ. κάππαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση βράζεις σε μέτρια φωτιά τις πατάτες για 1 περίπου ώρα
Τις αφήνεις στο τρυπητό να στραγγίσουν
Τις ρίχνεις στη σαλατιέρα και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι
Ρίχνεις το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε με την μεγάλη κουτάλα
Βάεις στο multi το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι και την κάπαρη και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το ντρέσινγκ
Το ρίχνεις πάνω στη σαλάτα και σερβίρεις.



Πηγή