Πατούλης: «Να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από την εγκριθείσα χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια»

Σε ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων καταβολής της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, προχώρησε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου 750 δικαιούχοι να επανυποβάλουν το αίτημά τους.

Η προθεσμία η οποία έληγε σήμερα (30 Σεπτεμβρίου), επαναπροσδιορίστηκε στις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου όπως δήλωσε και ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης να μη χαθούν χρήματα από την αγορά η οποία τα έχει μεγάλη ανάγκη αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η σχετική τροποποίηση αφορά στην πρόσκληση της δράσης «Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Αττική», που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Κρίθηκε αναγκαία καθώς 750 δικαιούχοι του προγράμματος δεν έχουν ακόμη επανυποβάλλει το απαραίτητο αίτημα για την καταβολή της ενίσχυσης, συνολικού ύψους 22 εκατ. ευρώ περίπου λόγω καθυστέρησης που προέκυψε με ευθύνη τους και ορατό τον κίνδυνο να απωλέσουν την ενίσχυση.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 9.617 πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία εκταμιεύσεων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και ήδη σε περισσότερες από 5.500 επιχειρήσεις, έχει καταβληθεί η εγκριθείσα ενίσχυση

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ