Πάτρα: Από τα ισόβια, στα 13 χρόνια κάθειρξη για τον 55χρονο που «πότιζε» 726 δενδρύλια κάνναβης

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ, καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, ένας 55χρονος για καλλιέργεια φυτείας ινδικής κάνναβης 726 δενδρυλλίων, στις παρυφές του δρυοδάσους της Φολόης, στην Παλαιά Πέρσαινα Ηλείας.

Ο καταδικασθείς, είχε συλληφθεί επ΄αυτοφώρω τον Μάιο του 2015, σε έφοδο που έκαναν στην φυτεία, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Ο δράστης είχε δημιουργήσει μια οργανωμένη φυτεία, καθώς είχε προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα καλλιεργητικά εφόδια και τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειαζόταν για τον ίδιο, στην καλύβα όπου διέμενε.

Συνολικά κατάσχεσαν 726 φυτά κάνναβης, εκ των οποίων τα 600 ήταν φυτεμένα στο έδαφος, τα 53 σε γλαστράκια και τα 73 σε φυτώριο που είχε οργανώσει στον χώρο, ο δράστης.

Ο δράστης όπως αποδείχθηκε, ήταν γνωστός στην υπηρεσία από παλαιότερες υποθέσεις καλλιέργειας ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί το 2012 στην περιοχή του Πανόπουλου μαζί με άλλα δύο άτομα, για κατοχή ενός βαρελιού με 50 κιλά ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη.

Ακόμα, κατά την ημέρα της σύλληψής του, διαπιστώθηκε ότι ήταν φυγόποινος, καθώς είχε εξαφανιστεί λίγο πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου, σε ποινική υπόθεση όπου δικαζόταν στην Αθήνα. Σε βάρος του, εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, των Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων, με συνολικές ποινές κάθειρξης 79 ετών.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά της συνεργασίας του με τις αρχές και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

ΠΗΓΗ΅ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

patrastimes.gr


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ