Πάτρα: Αρνητές του κορωνοϊού «μπλοκάρουν» το νεκροτομείο

Στην πόλη της Πάτρας οι αρνητές του κορωνοϊού κατάφεραν να μπλοκάρουν το νεκροτομείο, καθώς οι ενέργειες οικογενειών ατόμων που κατέληξαν από τον ιό, με τους συγγενείς να αμφισβητούν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς και να κινούν διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν ιατρικές παραλείψεις.

Κάποιοι πίσω από αυτές τις κινήσεις βλέπουν ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, με δικηγόρους και τεχνικούς συμβούλους, που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε αρνητές, προσπαθώντας να στρέψει τους συγγενείς του θανόντος εναντίον των γιατρών που είχαν αναλάβει την περίθαλψη του ασθενούς, ζητώντας αποζημίωση.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, πως ο τρόπος που κινούνται οι συγγενείς είναι σχεδόν πανομοιότυπος. Αρχικά, προσφεύγουν σε αστυνομικό τμήμα κάνοντας καταγγελία ώστε να διενεργηθεί έρευνα για τυχόν ιατρικές παραλείψεις, που σημαίνει ότι ανοίγει φάκελος και εξετάζεται πιθανή ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στη συνέχεια, η αστυνομία -ως οφείλει- δίνει εντολή για τη διενέργεια νεκροτομής. Και εδώ αρχίζει ένας μεγάλος φαύλος κύκλος, αφού η νεκροτομή είναι αντικειμενικά αδύνατον να δώσει απαντήσεις, ακόμη και αν υπάρχουν όλα τα ευρήματα από τα εσωτερικά όργανα που να δείχνουν επιπλοκές του συγκεκριμένου ιού, αν δεν ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος.

Όπως είναι γνωστό, η ολοκλήρωση ενός εργαστηριακού ελέγχου απαιτεί τουλάχιστον 2 μήνες και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους συγγενείς -χρησιμοποιώντας μια προσωρινή αιτία θανάτου, για παράδειγμα «απροσδιόριστη αιτία»- να οδηγηθούν στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν κορωνοϊός. Και φυσικά να «διαδώσουν» στα social media πως και εκείνοι «έπεσαν θύματα της μεγάλης απάτης του κορωνοϊού» αφού ο γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου, έγραψε «κορωνοϊός», ενώ το νεκροτομείο και ο ιατροδικαστής… δεν το βεβαιώνει!

Έτσι με τον τρόπο αυτό οι «αρνητές» στρέφονται νομικά εναντίον γιατρών ελπίζοντας σε μία καλή αποζημίωση! Σύμφωνα με το pelop.gr, την περασμένη Τρίτη το νεκροτομείο της Πάτρας έμεινε κλειστό για 24 ώρες ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του, μετά τη διενέργεια νεκροτομής σε περιστατικό COVID-19.

Οι συγγενείς της νεκρής προσέφυγαν στις αστυνομικές αρχές αμφισβητώντας την αιτία θανάτου, θέλοντας να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ιατρικών λαθών ή παραλείψεων, που οδήγησαν στον θάνατο του ασθενούς. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ασκός του Αιόλου άνοιξε σε πανελλαδικό επίπεδο με αφετηρία την Πάτρα.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ