Πάτρα: «Εφαγε» 51.500 ευρώ με αναλήψεις και αγορές με χρεωστική κάρτα νεκρής

Tην κάρτα μίας γυναίκας που είχε πεθάνει χρησιμοποιούσε ένας νεαρός από την Χαλανδρίτσα, για να κάνει αναλήψεις, ηλεκτρονικές αγορές και συναλλαγές από το τέλος Αυγούστου μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο 21χρονος δράστης κατάφερε, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, να «φάει» από το λογαριασμό της νεκρής γυναίκας 51.500 ευρώ, στο τέλος όμως εξιχνιάστηκε η απάτη από την αστυνομία.

Σε έρευνα, μάλιστα, που έγινε στο σπίτι του στην Χαλανδρίτσα, αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 18.750 ευρώ και ένα πολυτελές κινητό τηλέφωνο αξίας 1.115 ευρώ, που είχε αγοράσει πρόσφατα και την τραπεζική κάρτα.

Τα χρήματα, καθώς και το κινητό που κατασχέθηκαν θα αποδοθούν στο νόμιμο κληρονόμο της νεκρής γυναίκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Εξιχνιάσθηκε, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, υπόθεση απάτης με χρήση τραπεζικής κάρτας και σχηματίσθηκε ανάλογη δικογραφία σε βάρος ενός 21χρονου, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, μετά από μεθοδική έρευνα και εξειδικευμένη ψηφιακή ανάλυση δεδομένων, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος, από την 31-8-2019 μέχρι και την 18-11-2019, στην Πάτρα, χρησιμοποιώντας χρεωστική κάρτα, γυναίκας, που έχει αποβιώσει, πραγματοποίησε αναλήψεις, συναλλαγές και ηλεκτρονικές αγορές, ύψους 51.489 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, στην Χαλανδρίτσα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 18.750 ευρώ, ένα πολυτελές κινητό τηλέφωνο αξίας 1.115 ευρώ, που είχε αγοράσει πρόσφατα και την τραπεζική κάρτα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα χρήματα που κατασχέθηκαν και το κινητό τηλέφωνο, θα αποδοθούν στο νόμιμο κληρονόμο της γυναίκας.


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ