Πάτρα: Φυλακίστηκαν άδικα και θα αποζημιωθούν δύο Μπαγκλαντεσιανοί

Η δικαιοσύνη κάποιες φορές, μπορεί να καταλήγει σε λανθασμένες κρίσεις, αλλά πάντα φροντίζει να αποκαθιστά την ζημιά τουλάχιστον στον δεύτερο βαθμό, γι΄αυτό υπάρχουν και τα εφετεία. Μια τέτοια υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, όπου δύο αλλοδαποί εργάτες γης, που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα και φυλακιστεί ως ένοχοι για ληστεία, αθωώθηκαν στο Εφετείο, και πλέον, θα αποζημιωθούν με μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ο καθένας.

Στην πρώτη περίπτωση, το δικαστήριο αναγνώρισε στον υπήκοο Μπαγκλαντές, αίτημα αποζημίωσης για 1.353 ημέρες που έμεινε στη φυλακή και έχασε ανάλογο αριθμό ημερομισθίων. Θα αποζημιωθεί προς 20 ευρώ ημέρα, με το συνολικό ποσό των 27.060 ευρώ.

Στον δεύτερο υπήκοο Μπαγκλαντές, το δικαστήριο αναγνώρισε το αίτημά του, για χρηματική ικανοποίηση 1055 ημερών, προς 20 ευρώ την ημέρα, δηλαδή για συνολικό ποσό 21.100 ευρώ.

Οι δύο αλλοδαποί εργάτες γης, είχαν συλληφθεί το 2012, για μια ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στην Ανδραβίδα. Καταδικάστηκα πρωτόδικα και έμειναν για 4 και 3 χρόνια στην φυλακή, ενώ ο πρώτος, απέκτησε και σοβαρό πρόβλημα υγείας, για όσο διάστημα ήταν κρατούμενος.

dete.gr


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ