Πάτρα: Μάχη κατά του κορονοϊού – Έγινε «επίταξη» κλινών ΜΕΘ από ιδιωτικό Νοσοκομείο

Αυξάνονται στην Πάτρα οι νοσοκομειακές κλίνες για ασθενείς που θα προσβληθούν από τον κορωνοϊό, όπως επίσης και τα προληπτικά μέτρα για την προστασία των πολιτών. Συγκεκριμένα, μετά τη λειτουργία δύο κλινικών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, στη «μάχη» μπήκε και το γενικό κρατικό νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Η διοίκηση νοσοκομείου προχώρησε στη μετακίνηση πέντε κλινικών, οι οποίες στεγάζονταν μέχρι πρότινος στον δεύτερο όροφο του νεόδμητου διώροφου κτιρίου και μεταφέρθηκαν στις δομές του ανακατασκευασμένου, μετά τον σεισμό του 2008, πολυώροφου κτιρίου, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε, να μπορούν να νοσηλευτούν με ασφάλεια ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Η μετακίνηση των πέντε κλινικών και η ετοιμασία του δευτέρου ορόφου του νεόδμητου διώροφου κτιρίου έγιναν στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου προετοιμασίας για την υποδοχή των ασθενών. Μάλιστα, όπως τονίζεται, η μετακίνηση των κλινικών, όπως και η μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών, πραγματοποιήθηκε μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ωρών και εν μέσω γενικής εφημερίας.

Επίσης, στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου έχουν στηθεί δύο πλήρως εξοπλισμένοι οικίσκοι, μέσα στους οποίους θα εξετάζονται από γιατρό όσα θεωρούνται «ύποπτα» κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ας σημειωθεί ότι στους σχεδιασμούς υπάρχει και η επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος», που έκλεισε πριν από περίπου δύο χρόνια.

Στο μεταξύ, η Πάτρα απέκτησε εργαστήριο ελέγχου κλινικών δειγμάτων για διάγνωση του κορωνοϊού, γεγονός που σημαίνει ότι τα δείγματα δεν θα αποστέλλονται πλέον στην Αθήνα και οι γιατροί θα μπορούν να έχουν πολύ νωρίτερα στα χέρια τους τα αποτελέσματα.

Όμως το υπουργείο δεν έμεινε μόνο σε αυτά τα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες έκανε «επίταξη» νοσοκομειακών κλινών για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και από ιδιωτική κλινική που λειτουργεί στην περιοχή. Ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει και άλλα βαριά περιστατικά.

dete.gr


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ