Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στο τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφαλείας Αττικης στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ η οποία διήρκεσε 8,5 ολόκληρες ώρες.

Η κ. Πισπιρίγκου κατέθεσε ενόρκως, δηλαδή σαν μάρτυρας, και όχι σαν ύποπτη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερωτήσεις για το μοιραίο εκείνο πρωινό της  21ης Μαρτίου που η 6μηνών Ίριδα άφησε την τελευταία της πνοή στη κούνια στο σπιτι της οικογένειας στη Πάτρα και σύμφωνα με δήλωση της την βρήκε νεκρή, ήταν καταιγιστικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ρωτήθηκε ξανά και ξανά για τις ακριβείς κινήσεις τόσο της ίδιας όσο και της αδερφής της κυρίως για το διάστημα των 3 ωρών που μεσολάβησαν το πρωινό της 21ης Μαρτίου μέχρι να βρεθεί το βρέφος νεκρό μέσα στη κούνια.

Η κ. Πισπιρίγκου ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς του ανθρωποκτονιών κυριολεκτικά για όλους και για όλα.

Για τα αλλά δυο παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη Μαλένα και Τζωρτζινα, για την σχέση του ζευγαριού (Μάνου-Ρούλας), για την Ρούλα και την σχέση που είχε με τα παιδιά της καθώς και για τις δικές της σχέσεις με το ζευγάρι και με τα τρία κοριτσάκια της οικογένειας.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει και οι δηλώσεις του πατέρα των τριών παιδιών Μάνου Δασκαλάκη, ότι «αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά»!

Πειθαρχικός έλεγχος στους ιατροδικαστές

Εντολή για πειθαρχικό έλεγχο ενδέχεται να  δώσει τα επόμενα 24ωρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, για τις δύο ιατροδικαστές που διενήργησαν τις πρώτες ιατροδικαστικές εξετάσεις σε Μαλένα και Ίριδα.

Μετά την ολοκλήρωση της επανεξέτασης από τους ιατροδικαστές, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλοργηά οι οποίοι κατέληξαν πως τα δύο κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη- Πισπιρίγκου δεν κατέληξαν από παθολογικά αίτια αλλά ο θάνατος του προήλθε από ασφυξία, είναι πλέον σφόδρα πιθανό οι δύο ιατροδικαστές να βρεθούν αντιμέτωπες με πειθαρχικό έλεγχο.

 


sofokleousin.gr